Visszatekintő – 2010

by Chabee

Jó szokásunkhoz híven 2010 végén is jelentkezünk egy kis összefoglalóval, melyben a tavalyihoz hasonlóan visszatekintünk a hamarosan véget érő év fontosabb eseményeire, melyek a Sony Ericsson és a Sony Ericsson Portál körül történtek. Szerencsére 2010-ben sem maradtunk Sony Ericsson- készülék bejelentések, újdonságok, hírek, és pletykák nélkül, ezeket fogjuk most felidézni röviden, időrend szerint.

Az év első újdonsága a Sony Ericsson legelső HD videórögzítésre képes készüléke, Vivaz (U5i) volt, melyet január 21-én jelentettek be, de már 2009 októberétől jöttek róla a kiszivárgással járó pletykák, és a szokásos kémfotók.

Legelőször mi adtunk hírt a QWERTY billentyűzetes, candybar okostelefon, Aspen létezéséről, melyet aztán február 2-án jelentettek be a GreenHeart család tagjaként. Ezt követően február 14-én megérkezett Vivaz kicsúsztatható, fizikai QWERTY billentyűzettel ellátott variánsa, a Vivaz Pro (U8i) is. Még ugyanazon napon bejelentették az Xperia X10 két miniatűrizált testvérét, az X10 mini-t, és annak kicsúsztatható, fizikai QWERTY billentyűzettel ellátott variánsát, az X10 mini pro-t is, mely készülékek a világ legkisebb Android-os okostelefonjaiként híresültek el.

Április 13-án jöttek új Walkman-mobilok: a W595 szellemi utódjának tekinthető Zylo, és a W205, vagy akár a W395 szellemi utódjának nevezhető Spiro, mely készülékek a divatot követően csúszka kialakításúak.

Májusban két japán nagyágyút jelentettek be: a fotózásra kihegyezett S003-at, és a kinyitható S004-et. Sajnos ezek csak japánban kaphatók.

Június 5-én két új Extras kiegészítő került bejelentésre: a VH410 és a VH110 Bluetooth Headset. Június 16-án bejelentették a mégsem Androidot futtató, első teljesen érintőképernyővel használható Walkman-mobilt, Yendo-t. Még aznap történt két további bejelentés is, hiszen bemutatták a Sony Ericsson Android palettáján a középméretet megtestesítő Xperia X8-at, és az Elm kistestvérének, és Naite utódjának betudható GreenHeart szériás Cedar-t.

Ne feledkezzünk meg a Sony Ericsson Magyarország július 1-én megrendezett Nagy Fülkepróbájáról sem, hiszen az év legnagyobb csapat-nyereményjátéka volt!

Augusztusban pletykalavina indult a PlayStation Phone-al kapcsolatban. Kétségtelenül az év legnagyobb figyelmet kapott témája volt a készülék, nem véletlenül, hiszen igazán nagy durranásnak ígérkezik. Egyébként nemrég össze is foglaltuk a játékkonzol-okostelefon eddigi „pályafutását”. A hónap végén bemutatták a Kínának szánt A8i típusjelzésű okostelefont.

Szeptember végén bejelentették az Androidos készülékek távirányítására alkalmas LiveView nevű Extras kiegészítőt.

Október 15-én megjelent a Sony Ericsson Phone Gallery, melyben a készülékek specifikációiról informálódhatunk. Október 18-án bemutattak három újabb japán nagyágyút: a vízálló, clamshell S005 Bravia-t, a megapixel bajnok S006 Cyber-Shot-ot, és a designmobil Urbano Mond-ot.

November elején végre megérkezett hazánkba is a független Xperia X10, és X10 mini készülékek Android 2.1-es szoftverfrissítése, a hónap végén pedig a szolgáltatós X10-ekre is. Ebben a hónapban értesültünk többféle kiszerelésű Sony Ericsson Experience Pack-ról. Ezt követően kiszivárgott az Anzu kódnéven fejlesztett Xperia X10 utód (X12), majd két Windows Phone 7 alapú készülék: az Xperia X7, és X7 Mini, azonban bizonyos okok miatt nem valószínű az utóbbi két készülék megvalósulása. Ebben a hónapban mutatták be az Extras MS430 médiahangszórót is.

December elejére megérkezett hazánkba az Xperia X8 Android 2.1-es frissítése is.

Vajon mit hoz a 2011 a Sony Ericsson számára? Az már biztos, hogy Xperia X12-t, és Z1 PlayStation Phone-t, melyek elég nagy durranásnak ígérkeznek. Bízunk benne, hogy a februárban megrendezendő MWC-n (Mobile World Congress) legalább az egyiket be fogják mutatni. 2011 első félévéig állítólag hét új készülék fog megjelenni a gyártó palettáján a két újdonággal együtt. Természetesen a jövőben is minden Sony Ericsson újdonságról értesülhettek, ha Blogunkat olvassátok.

Portálunk jelentős fejlődésen ment keresztül 2010-ben. Örömmel nyugtáztuk, hogy februárban a Sony Ericsson magyar képviselete megkeresett minket azzal a felajánlással, hogy telefonokat adna nekünk tesztelésre. Ennek eredményeképpen elindítottuk make.believe blogunkat, melyben a régebbi, Tesztek részlegünk hosszabb kihagyás után folytatódhatott tovább a legújabb Sony Ericsson készülékek tesztelésével.

Április közepén elindult portálunk Facebook oldala, melyen a legfrissebb híreinkről és újdonságainkról értesülhetnek az olvasók. Ezt Twitter oldalunk elindulása követte.

Augusztus közepén átstrukturáltuk Fórumunk egy részét, ami abban nyilvánult meg, hogy operációs rendszerek szerint különválasztottuk a részlegeket az átláthatóság javítása érdekében.

Szeptember 5-től elindítottuk Android oldalunkat is, melyen rengeteg leírás, képes programbemutató és letöltés érhető el a népszerű operációs rendszert használók számára.

November közepén vadonatúj kinézetet kapott a főoldal, de emellett a Blog dizájnja is teljesen megújult, illetve teljesen új alaprendszert kapott. (Ha valaki kíváncsi arra, hogy hogyan is nézett ki évekkel ezelőtt az oldalunk, akkor itt megnézheti! :))

Ezeken kívül minden eddiginél intenzívebben frissülnek a hírek, melyek témáinak köre is kiterjedtebbé vált.

Idén is szeretnénk megköszönni látogatóink, fórumozóink bizalmát és segítségét, reméljük hogy 2011-ben is figyelemmel kísértek minket.

    Related Posts