XPERIA V (LT25i) szabad tárhely kezelés

Itt posztolva: Mobiltelefonok


 • Felhasználó
  cserfer ekkor #117779

  Hali,
  volt egy olyan gondom, hogy állandóan restartolt a teló. Újrahúzás után (gyári alapállapot, amit rögtön felhúzott 4.3-ra ) rendbe jött, de nagyon kell figyelnem a rendszer tárhely szabad területének méretére. Kb. 700 MB alá nem engedhetem tapasztalataim szerint. 
  Automatikus frissítések letiltva, de a rendszer alkalmazások (Google Apps, Google, YouTube, stb) kierőszalolják önmaguk frissítését, és szép lassan felzabálják a rendszer tárolót. Az Update Center appot szinte naponta le kell állítanom, és figyelnem, mikor kezd az Android valamit letölteni. És ha fogy a hely, néhány alap app-ból törlöm a frissítéseket. Működik a dolog, de kicsit macerás.
  Tudja valaki mitől indul úja pl. az Update Center? Amíg az nem fut, nincs gondom véle. Letiltani nem hagyja magát – de érzésem szerint azt nem is ajánlatos.

  Tudom, ki kéne már dobni az öreg jószágot, de annyira jól sikerült egyébként (4 éve nyúzom), hogy nincs szívem hozzá…

  Köszi,
  cserfer


  Felhasználó
  Lasy ekkor #120201

  Minden program automatikusan ujraindul, hacsak olyan ami nem kap parancsot. de mivel ez egy olyan app ami mindig indul, igy nagyon nem lehet leállitani.
  amúgy ha a progrsamokat is sd-re teszed akkor sokkal biztosabb, hogy nem lesz ilyen gondod, vagy esetleg egy kis főzött rom.


  Felhasználó
  cserfer ekkor #120204

  Köszi,
  amit lehetett már régen átraktam SD -re. A rendszer alkalmazásokat nem hagyja, ezt meg tudom érteni. Csak valahogy le akarom tiltani a nyakló nélküli frissítéseket – csak az legyen friss, amit tényleg használok. Amúgy sokat javult a helyzet azóta, hogy az Update Center mellett az Update Service -t is lelőttem. Reggel még újra futott az Update Center, lelőttem, azóta nem indult újra. Holnap reggelre elválik, hogy naponta automatikusan elindítja-e, vagy mástól függ.


  Felhasználó
  cserfer ekkor #120206

  Vannak alkalmazások, amelyek nem rendszer app-ok, mégsem hagyja átrakni SD-re. Ilyen pl. a K&H mobilbank. Ki lehet ezt kényszeríteni valahogy? Az a memória nyűgömet is megoldaná…


  Felhasználó
  Lasy ekkor #120207

  ha a program nem támogatja akkor csak úgy, ha fözött romot teszel rá.


  Felhasználó
  cserfer ekkor #120214

  Dear Lasy,

  mit értesz “fözött RAM” alatt? Kifejtenéd ezt kicsit részletesebben? Vagy azt jelenti, hogy ha a bánatos app nem hajlandó a ‘Beállítások/alkalmazások’ menűben átvándorolni az SD kártyára, akkor cseszhetem?

  Kösz,

  cserfer


  Felhasználó
  cserfer ekkor #120215

  Utánaolvastam, mi az a “főzött rom”
  Most már az a kérdés, van-e az XPERIA V-hez olyan “főzött rom”, amivel az app-okat gond nélkül át tudom pakolni sd kártyára…

  Tud valaki ilyet (leírással, hogy pakolhatom fel, stb) ?


  Felhasználó
  cserfer ekkor #120216

  [size=medium]Azt hiszem, megtaláltam:[/size]
  [size=small]Update Sony Xperia V to Android 7.1 Nougat via CyanogenMod 14.1 Custom ROM[/size]
  [size=small]a http://techbeasts.com/update-sony-xperia-v-android-71-nougat-via-cyanogenmod-141-custom-rom/ weblapon.[/size]
  [hr]
  Kérdés persze, hogy az eredeti gondomat (app mozgatás sd-re) megoldja-e a 7.1 upgrade


  Felhasználó
  Lasy ekkor #120217

  Igen, elvileg igen.

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.