Végre megvalósulhat a PlayStation mobil, Androiddal! – v2

by Chabee

A kép csak illusztráció!

PSP mobilról szóló pletykákról  már évekkel ezelőtt hallottunk, úgy tűnik, hogy most valószínűleg megvalósul az elgondolás – a Google együttműködésével. Ez nem lenne haszontalan lépés, hiszen így az Android platformon is megjelenhetnének minőségibb játékok.

A Sony Ericsson állítólag egy Android 3.0 alapú, PlayStation és egyszerre Xperia márkanév alatt futó smartphone fejlesztésének végső fázisánál tart. A készülék egy játékkonzol és egy okostelefon keveréke lesz, a PSPgo-hoz hasonló, szétcsúsztatható formában. Az alsó kicsúsztatható felületen PSP szerű irányító gombok lesznek (QWERTY billentyűzet helyett), mellettük egy érintőpaddal.

A kép csak illusztráció! – bár kicsit vicces

A kijelzőjének mérete 3,7” és 4,1” között lehet, aminek a felbontása legalább WVGA (480 x 800 pixel). Kamerája 5 megapixeles lehet, a processzora egy 1Ghz-es Qualcomm Snapdragon lehet majd. A mobil érdekes módon Xperia és PlayStation márkanevet is kap egyszerre. Operációs rendszere a Gingerbread kódnéven ismert Android 3.0 lesz (bár a Sony Ericsson még 2.0 verziójú androidos készüléket sem mutatott még be). A játékok grafikájának minősége nem fog elmaradni a PSP és PSX játékoktól, és külön területet kapnak majd az Android Marketen. A készülék már októberben megérkezhet, kíváncsian várjuk!

Forrás: Engadget

Jelcstamas szerkesztőnk cikke ugyanerről a témáról: Újabb Sony Ericsson PlayStation pletykák

Related Posts