PlayStation Phone összefoglaló

by Chabee

Mit tudunk eddig a Sony Ericsson PlayStation telefonjáról?

Sokak számára ismeretes, hogy már hosszú ideje folynak pletykák egy Sony Ericsson féle PlayStation/PSP telefonról. Az első pletykák szerint kézenfekvő volt, hogy ha a gyártó a Sony-tól átvett Bravia, Walkman és Cyber-shot márkanevekkel már adott ki készülékeket, akkor talán a PlayStation-nel is bepróbálkozhat majd egy komolyabb játéktelefon formájában.

Megindultak a találgatások, jöttek megerősítések és cáfolatok is a PSP mobil kapcsán, így nem volt hivatalos álláspont a témával kapcsolatban. A lelkes felhasználók, rajongók fantáziadús koncepcióképeket és terveket készítettek (ezek egy része a Sony Ericsson make.believe blog cikkében megtekinthető), és felbukkant pár hamis PSP telefon is.

Aztán később az Engadget megtörte a csendet, ugyanis idén Augusztusban egy érdekes pletykával állt elő. Azt állították, hogy meg fog valósulni egy Sony PSP Go-hoz hasonló készülék, ami egy játékkonzol és egy okostelefon keveréke lesz, kicsúsztatható formában, de a kicsúsztatható felületen QWERTY billentyűzet helyett játékirányító gombok kapnának helyet. Megtudhattuk továbbá, hogy a készülék 3,7 és 4,1 hüvelyk közötti méretű kijelzőt, 5 megapixeles kamerát, 1 GHz-es Snapdragon processzort és Android Gingerbread operációs rendszert kap majd, illeve azt is, hogy akár még idén bejelenthetik.

Utána szeptemberben jött a hír, hogy Peter Dille, a Sony Computer Entertainment America vezetője egy interjúban azt válaszolta, hogy idén biztosan nem lesz készülék bejelentés, így ezek szerint PlayStation mobiltelefon sem.

Az Engadget október végén nagy meglepetést okozott azzal, hogy képeket szivárogtatott a PlayStation mobilról, ezáltal az első szemmel látható bizonyítékot adva a készülék létezéséről.

Hamarosan újabb hírek érkeztek, arról, hogy a készüléket Zeus belső kódnéven fejlesztik, illetve arról, hogy a z-system.com-ot, és a z-system.pl domain-t lefoglalta a Sony Ericsson, és a gyártó le is védette a Z-System nevet, mely feliratot a készülék képernyőjének bal felső sarkán is érszrevehettük a kiszivárgott képeken.

A PlayStation mobilról pletykáltak olyat, hogy októberben fogják bejelenteni, de végül nem így lett. A közelmúltban egy sajtómeghívó alapján azt feltételezhettük, hogy December 9-én jelentik be – ez sem valósult meg sajnos, nem tudjuk, miért.

A játékkonzol-okostelefon keverék szerű készülék eddig a kiszivárgott képeken kívül összesen négy videón szerepelt: először egy részletszegény kémvideón, melynek forrása már Z1-nek nevezte az újdonságot, és jó kezelhetőséget állapított meg róla. Ezt követően két jobb minőségű videón láthattuk, és végül egy játék futtatása közben – ekkor megtudtuk, hogy a prototípus elég gyenge 3D grafikai teljesítményt nyújt. Ezenkívül tesztképeket is közzétettek, melyek az újdonsággal készültek.

Karácsony előtt újabb információkat tudhattunk meg, melyek szerint a készülék 2011 áprilisában kerül piacra, várhatóan Xperia Play hivatalos névvel, ráadásul erre a névre hallgató domain címek is lefoglalásra kerültek.

2011. január elején már jó minőségű élőképeken gyönyörködhettünk az újdonságban.

Jelenleg pedig várjuk a februári MWC-t, ahol várhatóan hivatalosan is leleplezik a készüléket, méghozzá nem egyedül, hanem további új Xperia készülékekkel egyetemben. Nagyon úgy tűnik, hogy gyártó a piac legkomolyabb játékkészülékét fogja a letenni az asztalra, amihez tulajdonképpen minden a rendelkezésére áll, a Sony összes mobilos szabványával, és játékok terén való tapasztalatával együtt.

Related Posts