Karácsonyi visszatekintő

by Chabee

Akárcsak tavaly, idén is visszatekintünk a lassan véget érő év eseményeire, amik a Sony Ericsson és a Sony Ericsson Portál körül történtek. 2009-ben is történt jó néhány telefon-, illetve tartozék bejelentés a Sony Ericssontól, amiket röviden, időrend szerint fogunk felidézni.

A Sony Ericsson számára az év első fontos eseménye a C510 Cyber-shot™ (és vele együtt a SmileShutter™ mosolyfotózás), valamint a W508 Walkman™ mobil bejelentése volt, január 8-án.

Ezt követte két Cyber-shot™ telefon, a C901 és a C903 bejelentése február 10-én. Pár nappal később, február 15-én bemutatták Idout, a 12,1 megapixeles kamerával felszerelt okostelefont (amit később Satio néven jelentettek be hivatalosan), valamint a jelenlegi csúcs Walkman mobilt, a W995-öt.

Március 17-én az MS500 Bluetooth hangszórót, 26-án pedig a T707 névre keresztelt kagylómobilt jelentette be a gyártó.

Április 7-én került bejelentésre a W205 csúszka; a legolcsóbb Walkman mobil, továbbá az S312; a legolcsóbb fotómobil is.

Május 28-a fontos nap volt a gyártó történetében, ekkor mutatták be az Entertainment Unlimited, vagyis határtalan szórakozás vonal három tagját: Yarit, Satiót, és Ainót.

Június 4-én az első GreenHeart™ telefonok, Naite és a C901 GreenHeart™ változata, 25-én pedig a T715; az elegáns csúszkatelefon, illetve a VH310 Bluetooth fejhallgató bejelentésének lehettünk szemtanúi.

2009 júliusában a megújult a Sony Ericsson, a különféle színárnyalatú logók, és az új, „make.believe”  szlogen jelezte az arculatváltást.

Augusztus 12-én a gyártó két új dizájnmobilt jelentett be: a Jalout és annak egy speciális, Dolce&Gabbana kiadását. Szintén augusztusban a W995 elnyerte az  Európa legjobb zenemobiljának járó címet az EISA-tól, továbbá ezen hónap végén elindult  a Sony Ericsson magyar Facebook profilja.

Szeptember 2-án bejelentésre került a sokak által várt XPERIA™ X2, 21-én az MH907 mozgásvezérléses fejhallgató. Szeptember 24-én megújult a gyártó hivatalos honlapja.

November 3-án  az Android alapú XPERIA™ X10, és valamivel később a világ első átlátszó kijelzős telefonjának, az XPERIA™ X5 Pureness bejelentése is megtörtént.

December 14-én a Susan-Sunny párosból lett Elm és Hazel GreenHeart™ telefonokat is hivatalosan bemutatta a Sony Ericsson, kíváncsian várjuk a róluk érkező további információkat, illetőleg azt, hogy mit hoz a 2010-es év a Sony Ericsson számára.

Portálunk életében idén arculatváltás történt, teljesen megújítottuk a főoldal és a blog dizájnját is. Egyebek mellett jóval intenzívebbé tettük a hírek és a letölthető tartalmak frissítését. Utóbbit segítette új fájlfeltöltő szolgáltatásunk, melynek segítségével felhasználóink is megoszthatják másokkal háttérképeiket, majd később ezt (az arculat- és logóváltással egy időben) bővítettük képernyőkímélők megosztásának lehetőségével is. Ezeken kívül igényesebbre is cseréltük a régi tartalmakat. Ha valaki nosztalgiázni szeretne, milyen is volt a régi dizájn, akkor klikk ide! 🙂
Az intenzívebb frissítésnek hála, idén új, szezonális kategóriát is nyitottunk háttérkép illetve képernyőkímélő letöltési részlegünkben, ahonnan  mindig az aktuális évszakhoz, ünnephez kötődő tartalmakat tölthetnek  le a felhasználók.

Portálunk látogatottsága idén sem csökkent, sőt, újabb rekordokat döntött. Volt olyan nap is, amikor közel 15 ezer abszolút egyedi látogató (!) nyitotta meg oldalunkat, amihez természetesen még hozzájön játékoldalunk ~3 ezres látogatottsága.

Idén is szeretnénk megköszönni látogatóink, fórumozóink bizalmát! Portálunk szerkesztősége szeretetteljes, békés, boldog karácsonyi ünnepeket, és boldog új évet kíván minden kedves olvasónknak!

Related Posts