Megérkezett a Sony Ericsson Xperia X10

by pappfer

Elérkezett a várva várt nap. A Sony Ericsson végre bemutatta első Android alapú készülékét, az Xperia X10-et, kódnevén Rachaelt. A készülék a nyílt forrású Google Android Donut 1.6-os verzióját futtatja, ami nem egyenlő az Adnroid 2.0-val. A telefon 4 hüvelykes TFT érintőkijelzője 480×854 pixel és 262,144 szín megjelenítésére képes. Kamerája 8,1 megapixeles, autó- és érintésfókuszos. Helyet kapott benne Wi-Fi™, micro USB csatlakozó és a 3,5 mm-es audio jack csatlakozó is.

Az Xperia X10 rengeteg különböző szolgáltatást támogat, többek között ezeket: Sony Ericsson Timescape™, Mediascape, PlayNow™, TrackID™, Android Market™ Client, Gmail™, Google Calendar™, Google Maps™, Google Talk™, YouTube™.

A Sony Ericsson X10 1GB beépített memóriával rendelkezik, de az alapcsomag tartalma még egy 8 GB-os microSD™ kártya is. Az Xperia X10 119 x 63 x 13 mm-es és csak 135 grammot nyom. A telefon processzora egy 1GHz-es Qualcomm Snapdragon™ QSD8250. A készülékben nincs beépített FM rádió.

A mai bejelentéssel a Sony Ericsson nem csak egy felső-kategóriás készüléket mutatott be, hanem egy olyan készülékcsalád kezdete ez, mely a szórakoztatást (felhasználói élményt és kommunikációt) egy új szintre emeli. Ennek a készülékcsaládnak további szülöttei 2010 első felében várhatók még.

Az Xperia X10 2010 első negyedévében kerül a boltok polcaira, két verzióban: X10 és X10a. Utóbbi semmiben nem tér el, csak az amerikai piacra szánják. Két színben lesz megvásárolható: feketében (Sensuous Black) és fehérben (Luster White).

Related Posts