Xperia go – Az active utódja?

by Lasy

xperia go 6

Illethetnénk ezzel a névvel is a készüléket. Első és legfontosabb, hogy ez egy IP67-es védettséggel felruházott készülék. Tehát nem ütésálló, de por és vízálló.  A készülék típusjelölése az ST27i nevet kapta, így sokkal könnyebb beazonosítani mindenkinek.

 Eme készülékből az akkumlátort nem lehet kiszedni. A sim csatlakozót olyan szépen oldották meg, hogy csak kerestem, hol lehet, de hamarosan megleltem a sim ikont a babakék hátlapon.

 Nézzük is a külsőt:

A készüléket egy szép lapos dobozban kaptuk meg, benne a töltő, adatkábel, a headset, papírok, és a micro SIM átalakító.

A készülék bal oldalának tetején kapott helyet a füles csatlakozó.

A tetején a bekapcsoló gomb.

A jobb oldalon a hangerő le és fel gomb illetve kicsit fölötte az USB csatlakozó, mely számomra meglepő módon teljesen fordítva került bele a telefonba.

A készülék aljára nem került semmi, de a jobb alsó sarokban még helyet kapott a nyakba akasztó része. Én ezen ponton tudom a legkönnyebben leszedni a hátlapot.

A készülék hátulján kapott helyet a kamera mellette a fotófény, jobb alsó sarokban a hangszóró, és középen alul az Xperia felirat, felette még a Sony Ericsson logója díszeleg.

A készülék méretéhez képest egy pont megfelelő méretű kijelző került bele, ami kicsit túl alacsony felbontást kapott. Egy XPERIA felirat a telefon alján, és egy SONY a tetején. A kijelző alatt kapott helyet a már mondhatni megszokott három ikon „gomb” vissza, home, és menü..

A készülékről további képeket nézhettek még ezen a linken.

A készülék leginkább az Xperia Sola-ra hasonlít, csak itt nincsen kidülemkedő érintő. A készülék kezdeti akkuideje (9,5 óra) nem győzött meg engem, de kettő merülés és töltés utána már egy nagyon, kényelmes akkuidőt tudunk magunk mögött (18-30 óra).

Nézzük is mit tartalmaz a mobil:

  • CPU: kétmagos, 1 GHz-es ST-Ericsson NovaThor U8500, ARM Mali-400 GPU
  • 512 MB RAM, 8 GB ROM (ebből 3800 MB érhető el felhasználói appok számára)
  • 3,5″-os, 320×480 pixeles (164 ppi)
  • 5 Megapixeles hátlapi kamera (LED fotófény) HD video (720p) felvétel
  • FM rádió
  • IP67 védettség

Hogy pontosan mit is tartalmaz az IP67, azt a wiki megmondja.
A készülék ténylegesen bírja a sört, a havat, és a földet egyaránt. A kijelző karcállóságát nem tesztelném, mert ezekben nem bízom annyira, de ki tudja, valaki majd ezt is megteszi remélem. Méreteit tekintve nagyon kompaktra sikeredett. 111 x 60,3 x 9,8 milliméteres mérete mellett 110 gramm súlyú lett csak. A hátlap egy eléggé vékonyka lett, és félő, hogy ha valaki nem tudja rendesen leszedni, akkor szépen el is törheti. Egy eredeti sárga hátlappal összehasonlítva a sárgába több anyag került, hogy miért azt nem tudhatjuk, de lehet, hogy nem hazai pályákra tervezték a sárgát. (Pedig jó lett volna.) Nagyon jól megoldották a vízállóságot, az oldalsó csatlakozók egy kis műanyaggal lettek megoldva, amiket szépen elrejtettek.

Menü, és teljesítmény

A menü sokban nem változott mint a többinél, vagy csak nem vettem észre… De igen ha hosszan nyomjuk a kijelzőt akkor csak a felső részen jelenik meg a bal oldalon egy ecset, és a jobb oldalon egy + jel. Az ecseten belül a témák, és a háttér kapott helyet, míg a +-ra kattintva a parancsikonok, és widgetek kaptak helyet.

Számomra ez a menümegoldás sokkal jobban tetszik mint a többi, de bármikor is próbálok ki valami másik launchert, mindig visszatérek az eredetire. Lehet már megszokásommá vált, de nem találok jobbat…

Lefuttattam pár tesztet, és meglepő eredményt értem el….

Az elemlámpa alkamazás is nagyon praktikus lett, és szép dizájnt is kapott. Van sima bekapcsolás, amikor a felső ikon zöld lesz, illetve van az SOS mód, amikor a morze jelet adja a telefonunk, ekkor az alsó pirosan villog, ahogy a led….

Bevallom, soha nem használtam az update centert, de most szólt, hogy van frissítés, gondoltam meglesem, mi lehet az. Mint látjátok, az alkalmazásokat is figyeli, de csak a SONY appokat. Nagyon praktikus lehet.

Billentyűzet

Ezen billentyűzetet nagyon szeretem, mert csak összekötéssel is lehet már írni. Sőt itt megjelenik egy nagyító is, hogy könnyebben tudjál navigálni a szövegmezőben.

Xperia Album

Ez megintcsak egy alap jó alkalmazás, melyet már régebbi modellekben is alkalmaztak, és így ebbe is belekerült. Eme alkalmazásban nagyon jól áttekinthetőek a képek. Pér képet mutatnék róla, hogy mindenki lássa is miről van szó. Hosszan rákattintva többet lehet kijelölni, és utána szinte minden felé lehet osztani, mint Facebook, e-mail, picasaweb, és ki mit telepített még…

A tesztet hamarosan folytatjuk…

Related Posts