Live with Walkman – Külső

by pappfer

Bevezető

Pont egy hete érkezett meg hozzám a Sony Ericsson legújabb Androidos zenemobilja, a Live with Walkman (alias WT19i). A készülék idén, augusztus 22-én került bemutatásra. (Érdekességképp hozzáfűzném, hogy napra pontosan három hónap múlva jutott el hozzám.)

Doboz, tartozékok

Egy közepes méretű, átlagos dobozban forgalmazzák a készüléket. Első ránézésre lehet, hogy az avatatlan szemnek fel sem tűnne, hogy mi lapul benne. Egy-két helyen feltüntették, hogy Walkman lejátszó fut rajta, de semmi extra.

Tartozékok terén nem igen eresztette el magát a SE. Csupán egy átlagos minőségű fülhallgatót(MH410), egy Greenheart szabványnak megfelelő hálózati töltőfejet(EP800), az ehhez csatlakoztatható adatkábelt(EC450), valamint egy 2GB-os microSD memóriakártyát találhatunk. A kártya mérete véleményem szerint indokolatlanul kicsi. Zenére kihegyezett telefonról van szó, amihez illene egy nagyobbacska memóriakártya, no meg az Android egyébként is tárhelyigényes.

Külső

A készülék külsőre nem sokban különbözik az Xperia társaitól. Megemlítendő különbség a Walkman gomb, és még szembetűnőbb dolog, hogy a Sony Ericsson védjegyévé vált szögletes formát is lekerekítették a designerek. Ezzel sikerült kicsit fiatalosabbá, „trendibbé” varázsolni az összképet.

Kezdjük az előlappal. Itt egy 3,2 inches kapacitív, multitouchos TFT-LCD panel terpeszkedik. A kijelző felett baloldalt a fényérzékelő, és a távolságérzékelő szenzor foglal helyet. Mellettük az aprócska telefonhangszóró, az előlapi kamera, és az állapotjelző LED sorakozik. A Mini-ből és a Mini Pro-ból lehetnek ismerősök a gombok. A vissza-és a menügomb érintős, a home pedig „rendes” gomb. Itt álljunk is meg egy szóra. Lehet, hogy csak egyéni probléma, de én rendkívül zavarónak tartom, hogy az érintőgombok csak akkor kapnak háttérvilágítást, ha megérintjük őket. Ez sötétben kellemetlen tud lenni az első pár napban, de nem nehéz hozzászokni.

Térjünk át a hátlapra.  Itt található az 5 megapixeles, LED vakus, autofókusszal ellátott kamera. A megszokott funkciók itt is megtalálhatóak. Gondolok itt az arcfelismerésre, stb. A videó része viszont Walkman készülékhez képest kiemelkedően jó. 720p-s HD videofelvételre képes, folyamatos (!) autofókusszal. Ezt majd a jövőben részletezem, tesztvideót is készíteni fogok. Térjünk vissza a témához. Hátlap. Na itt jön az, ami a régi Walkman készülékekből megmaradt. A sztereó hangszóró, orbitálisan hangos, és tiszta hangzással.

A készülék tetején balról jobbra a Walkman gomb, a szabványos 3,5mm-es csatlakozó, és a képernyőzár gombja található. Van itt egy kis érdekesség, amit később részletezek. A készülék alja teljesen üres. Jobboldalt a hangerőszabályző gombok, és a kameragomb, baloldalt pedig a microUSB csatlakozó kapott helyet.

A következő cikkem a szoftveres, hardveres témát érinti majd.

Related Posts