Live with Walkman – Szoftver, alkalmazások

by pappfer

Sony Ericsson Live with Walkman Screen 01

Szoftveresen valahogy ismerős érzés fogott el, mikor a kezembe vettem a Live with Walkman-t. Miért? Egyszerű, azért mert már mindent jól megírtak már a Sony Ericsson-nál és vétek lenne mindezt a kukába dobnia azért, mert nem egy Xperia készülékkel van dolgunk, hanem egy Walkman modellről. Összességében nagyon kevés az eltérés, ha összehasonlítjuk a két Xperia mini modellel, vagy majd később az active-val. 3 menüpont van, amit az eddigi modellekben nem láttam: Music Unlimited, Video Unlimited és Walkman. Mindezzel egy probléma van, hazánkban az első kettőnek nincs értelme … egyelőre! A Walkman részről kicsit később!

Maga a kezelőfelület is a már jól ismert négysarkos UI 2. kiadása. A készenléti képernyő öt oldalból áll, amiket telepakolhatunk különböző mini alkalmazásokkal. Maga az alapvető sebessége a készüléknek eszméletlen, köröket ver az Xperia arc-omra.

Sony Ericsson Live with Walkman Screen 02

Természetesen a Live with Walkman esetében is megkapjuk a Sony Ericsson modelljeinél mostanság megszokott erős SNS integrációt. Az Android rendszerű készülékeknél már rég megszokhattuk a Facebook és a Timescape párosát, amihez az idei modellek esetében már csatlakozott a Facebook inside Xperia funkció. A további szokványos Sony Ericsson alkalmazásokat is megkapjuk, így itt is van nekünk TrackID, Update center, a PopCap játékok gyűjteménye, PlayNow Store, LiveWare. Mindezeken felül a Google gyűjteménye is színesíti a kínálatot: Market, Maps, Gmail, Gtalk, Navigation, Places, Search, Voice Search és YouTube. Azonban akiknek a fent felsorolt alkalmazások nem elegek, akkor tudni kell, hogy előretelepítve megtalálható a készüléken a Wisepilot, a McAfee Security és az OfficeSuite. Mindezeken felül található még a Live with Walkman memóriájában 1-2 haszontalan app is, de ezek szerencsére minden ügyeskedés nélkül eltávolíthatóak.

Sony Ericsson Live with Walkman Screen 03

Ha már Walkman, akkor Walkman. Maga a zenelejátszó nem sokban különbözik a miniknél megszokottaktól, különböző szempontok szerint rendezhetjük zenéinket, van hangszínszabályozó, bár minden profil előre beállított darab, kézzel nem piszkálhatóak. Van xLOUD is, de ez nem sokat javít az Xperia minikhez viszonyítva. Egyedüli fricsőr, amitől zeneibb, mint a testvérek, az a bővítmények lehetősége a lejátszóban: kereshetünk dalszövegeket a Google segítségével, felhozza az előadó adatait a Wikipedia segítségével, valamint karaoke videókat kereshetünk a YouTube-on. Az leszűrhető, hogy szoftveresen nem ad sokkal többet a Live with Walkman, mint a több idei Xperia modell, azonban a készülék hátulján elhelyezett sztereó hangszórók miatt zeneileg mégis kicsit többet kapunk, kihangosítva lényegesen szebben szól, azonban maximum hangerőn nagyon torzít, de 80%-on élvezhető minőséget kapunk. Tény, ami tény egy kicsit többet vártam, anno a Yari sokkal jobban teljesített, ahogy az X2 is.

Következő részben fotózunk! 🙂

Related Posts