Live with Walkman – Feltámad a brand?

by pappfer

Live with Walkman 01

Ha azt mondom, hogy Walkman, akkor szerencsére mindenkinek a W800, a W810, a W880, a W910 és társaik jutnak eszébe, legalábbis a legtöbb embernek, akiknek feltettem a kérdést: Mit mond neked a Sony Ericsson Walkman márkanév? Sajnos a 2005-ös W800 sikerét látva a Sony Ericsson sorra dobálta ki az újabbnál újabb zenei modelleket, amik között ugyan voltak nagyon jó készülékek, de sajnos az olcsóbb modellek megjelenésével pár év alatt elértéktelenedett a brand, amit most megpróbál helyére tenni a Sony Ericsson a Live with Walkman képében. A WT19i nem az első okos Walkman, hiszen anno a UIQ-s időkben ott volt az M600i Walkman verziója a W950i, majd jött a P1i Walkman variánsa a W960i képében, amit követett az Xperia X8i átszínezett verziója a W8i képében. Ugyan a W950 és a W960 sok funkciójában különbözött az alapmodellektől (M600 és P1) csúfos bukások lettek, hiszen akkoriban még szinte senkit nem érdekeltek az okostelefonok, a W8i pedig minden lett, csak nem Walkman. Na de ennyit az elődökről, most a Live with Walkman a lényeg!

Kivételesen nagyon szerencsés helyzetbe kerültünk, ugyanis rajtam kívül Szabi is kapott egy Live with Walkman tesztkészüléket, így egyszerre kettőnk véleményét olvashatjátok. Hamarosan jön a másik cikk is a készülékről, amiben élőkép is lesz a készülékről, az enyémben csak a következő résztől bizonyos időhiány miatt.

A Sony Ericsson Live with Walkman egy az egyben a 2011-es Xperia modellek hardveréből építkezik, ha jobban tetszik, akkor az Xperia mini Walkman verziója, hiszen rá hasonlít a leginkább, de itt szerencsére kapunk 1-2 zenei pluszt is. Design szempontjából szerencsére nem egy az egyben egy Xperia mini kacsintgat ránk, ugyanis a tervezők minden lehető helyen megpróbálták kicsit komolytalanabbnak, ha jobban tetszik, akkor fiatalosabbnak beállítani, ami sikerült is, nagyon pofás kis telefon lett. A készülék felső és alsó részét szépen lekerekítették, amihez eszeveszettül illik a home gomb íves formája, valamint ezt a formai világot követi a hanghívásokért felelős hangszóró íve is. Nem mondom, hogy szép, de nagyon aranyos, egyszóval: Walkman-es.

Az előlap nagy részét a 3,2 hüvelyk méretű kijelző uralja, aminek felbontása 320*480 pixel, de ezúttal nem Bravia Mobile Engine, de ennek ellenére szép képet ad, valamint a betekintési szög is teljesen rendben van. A kijelző felett található a hangszóró, az előlapi kamera, a távolságérzékelő és a fényérzékelő. A megjelenítő alatt helyezkedik el a benyomható home gomb, valamint az érintésérzékeny vissza és opciók gomb. A készülék legalján nincs semmi, a tetején található viszont a 3,5 mm-es Jack csatlakozó, valamint a képernyőzárként is funkcionáló bekapcsoló gomb, valamint egy Walkman gomb is.

Live with Walkman 02

Baloldalra csak a fedetlen microUSB csatlakozó került, míg jobboldalon található a két hangerő szabályozó, valamint a kamera exponáló gombja. A hátoldalon található a LED villanóval szerelt 5 megapixeles kamera, valamint a stereo hangszóró nyílásai. Az egyszínűséget egy neon zöld színű Walkman logo segítségével dobták fel a tervezők. A hátlap esetében megjegyzendő, hogy szerencsére itt is találkozhatunk a mini esetében megismert puha műanyaggal és nem rontották el egy lakkozott plasztik darabbal.

Mostanság mindig úgy jön össze, hogy egy tesztkészülék érkezését követően megjelenik egy frissítés, most 2 nap elteltével történt meg a dolog … szerencsére! Mikor megkaptam a készüléket, az első egyértelműen az volt, ami mindig, tehát SIM kártya be és használjuk intenzíven. Szerencsétlenségemre aznap rengeteget kellett telefonálnom és minden alkalommal sikerült a fülemmel kihangosítani a készüléket. Korábban többen panaszkodtatok nekem erre a hibára, de megnyugtatásotokra közlöm, hogy a hibát kijavították a frissítéssel, azóta egyszer nem fordult elő ez a probléma, bár pont elég volt az a 2 nap ezzel a hibával.

Hardveres szempontból a készülék lelke a már jól ismert Qualcomm MSM8255 SoC, azaz itt is megkapjuk az 1GHz-es processzort, valamint hozzá az Andreno 205 GPU-t. A sebességgel sehol nincs gond, sőt, ahogy a két mini, úgy a Live with Walkman is megszorongatja az Xperia arc-om, ami néha be-be akadozik, itt nincs ilyen probléma.

Szoftver szempontjából, már a Walkman nagyágyún is az Android 2.3.4 teljesít szolgálatot, amire a Sony Ericsson ráhúzta a már jól ismert négysarkos kezelőfelületet, de erről részletesebben majd a következő részben írok.

Tartozékok szempontjából átlagosan teljesít az okos Walkman, kapunk egy MH-410 fülest, egy EP800 töltőfejet, egy EC450 adatkábelt, valamint egy 2GB-os microSD kártyát. A felhozatallal tehát csak egy konkrét probléma van, méghozzá a füles közepes minősége.

A következő cikkben kitérek a szoftveres oldalra!

Related Posts