Xperia PLAY – Fotózzunk!

by pappfer

Elérkeztünk a Sony Ericsson játékos nagyágyújának a leggyengébb részéhez, pontosabban az egyetlen gyenge pontjához, ami nem más, mint a kamerája!

IMG_9887ps1jk

Logikus lépésnek tekinthető a Sony Ericsson részéről, hogy nem a testvérmodellek esetében megismert Exmor R mobile CMOS szenzor került a konzoltelefonba, az még inkább logikus lépés volt, hogy nem egy 8 megapixeles egység került a hátlapra, hanem egy 5 megapixeles optika, hiszen így viszonylag megfizethető szinten tudták tartani a PLAY-t.

Ami nekem leginkább szúrja a szemem, az a kamera szoftvere, ugyanis nem a szokásos Sony Ericsson felület kacsintgat ránk, hanem a  sokszor használhatatlan gyári Android kezelőfelület. Még nagyobb probléma, hogy nem került a készülék oldalára exponáló gomb, ha ez nem is volt megoldható, de az egyik játékvezérlővel igazán helyettesíthették volna.

Kamera

Annak ellenére, hogy a gyári Android kezelőfelülettel van dolgunk 1-2 beállítási lehetőségünk akad, piszkálhatjuk a fókusz módot, expozíciót, van geotagging, valamint pár motívumprogramunk is.

Az exponáló gomb hiánya következtében sajnos az elkészült képek is szinte minden esetben elmosódottak, ugyanis mire rátapicskolsz a kijelzőre, addig a készülék akaratlanul is bemozdul. Pár tesztképet találhattok a már megszokott Picasa galériában!

Számomra kicsit csalódás a képminőség, értékelhető képet nekem nem igazán, vagy csak nehezen sikerült készítenem vele, az égbolt minden alkalommal beégett, a színhűség sem a legjobb, ahogy a vonalélesség sem, nem rossz, de nem ehhez szoktunk a gyártótól!

Videós szempontból már sokkal jobb a helyzet, ugyanis annak ellenére, hogy a maximum felbontás 800*480 pixel, azaz WVGA meglehetősen szép produktum kreálható a játékos csúszkával. Erről meggyőződhettek a lenti videókban.

A végeredményben a kamera nem azt mondom, hogy gagyi, de azért egy kicsit többet vártam volna tőle, példának okáért egy Vivaz Pro szintet a fényképek tekintetében, a videós rész az rendben van! Mindent félretéve, ha egy szoftverfrissítés során a Sony Ericsson megoldaná, hogy az egyik hátsó játékvezérlő funkcionáljon exponáló gombként gyaníthatóan lényegesen jobb képek lennének készíthetőek.

A napokban pedig jön egy kis frissítés … 🙂

Related Posts