Xperia PLAY – Játszunk!

by pappfer

Egyértelműen az Xperia PLAY vonzereje a játékokban rejlik, ami érdekében a Sony Ericsson mérnökei mindent el is követtek, hogy mindenhol megtaláljuk a megfelelő menüpontokat!

Már a kezdőképernyőn is PlayStation alkalmazásfelületek fogadnak minket. A PlayStation Pocket rögtön kettőt is kapott, van egy kicsi és egy nagy is, ezekről indíthatjuk a készülékünkre telepített PlayStation One játékokat. Ezen felül van még egy, a játékok letöltésére buzdító widget is, ahonnan 1 kattintással elérhetjük a legfrissebb játékokat.

Szoftveres oldalról két menüpontba vannak rendezve a játékok! Van az Xperia PLAY menüpont, ez jön elő, mikor szétcsúsztatjuk a készüléket, valamint van a PlayStation Pocket menüpont, ahol a PlayStation One játékok foglalnak helyet!

Xperia PLAY menüpont:

Xperia PLAY 01

Az Xperia PLAY menüpontban foglalnak helyet, a kifejezetten a készülékre optimalizált telepített játékok, valamint innen elérhetjük a “More Games” feliratra kattintva az adatbázist is, ahonnan letölthetünk további játékokat is. Előretelepítve 4 játékot kapunk, ebben a menüpontban!

Xperia PLAY 02

Megtalálható a készüléken a Bruce Lee, a Fifa 10, a Star Battalion és a The Sims 3. Mind a 4 játék teljes mértékben kihasználja az Xperia PLAY előnyeit, így amellett, hogy látványosak még szórakoztatóak is. Mind a négy játék irányítható a kicsúsztatható konzollal és az érintőkijelző segítségével, bár az utóbbi a Bruce Lee esetében eszméletlenül nehézre sikeredett.

Maga a kínálat szerintem teljesen rendben van, már most is rengeteg, a készülékre optimalizált játék elérhető, ráadásul sok ingyenesen is letölthető. Ezeken felül a PLAY-re ingyenesen letölthető az Asphalt 6 is, így már alapból is mindenki megtalálhatja a számára tetsző alkalmazást.

Ugyan az Xperia PLAY menüből nem elérhető, de megtalálható a készüléken az EA Games Tetris játéka is, ami csak az érintőkijelzőn irányítható, de én órákig elszórakoztam vele! 😀

PlayStation Pocket:

PlayStation pocket

A PlayStation Pocket az a része a készüléknek, ami engem a leginkább vonz, ugyanis ezen keresztül elérhetőek a jobbnál jobb PlayStation One címek. Gyárilag a sokak által ismert Crash Bandicoot van telepítve, ami nekem pár éve az egyik kedvencem volt a konzolon. Sajnos egyelőre további játékok letöltése nem megoldott hazánkban, de nagy valószínűséggel mire hivatalosan forgalomba kerül itthon is a PLAY, addigra megoldja ezt a “bakit” a Sony Ericsson.

Crash Bandicoot

Természetesen ez a játék is tökéletesen irányítható a kicsúsztatható irányítón, amit akárcsak az asztali PlayStation konzolok esetében vagy a PSP-t is említhetném, igényeink szerint testre szabható. Akiknek nem tetszene a gyári 4:3 képarány, azok szétnyújthatják a képet vagy a kijelző szélességéhez is állíthatják, bár ez utóbbi esetben levágja a kép felső és alsó szegmensét is. Szerintem érdemes 4:3-as képarányon hagyni! 🙂

Játékok letöltése:

Erre is több lehetőségünk van! Természetesen adott dolog az Android Market, amit legegyszerűbben úgy érhetünk el, ha az Xperia PLAY menüpontban megnyomjuk a kereső gombot és azonnal a készülékre optimalizált játékok között találjuk magunkat. Ezen felül ott van az Xperia PLAY menüpontban a “More Games” menü, ahonnan szintén letölthetjük a kiszemelt játékot.

Itt még mindig nem ért véget a dolog, ugyanis megszokott módon van a gyártó készülékeiben egy PlayNow menüpontunk is, itt is letölthetünk játékokat. Sőt a menüben van egy “Játékok letöltése” menüpontunk is, ahonnan a kiválasztott címre kattintva a Marketet megkerülve az alkalmazás gyártójától tölthetünk le játékokat, már ha ez lehetséges.

Játékok letöltése

Ha kiszemeltünk valamit, akkor mindenképpen érdemes mindenhol szétnézni, mert vannak bizonyos alkalmazások, amik valahol olcsóbbak! 😀

Milyen a játékélmény?

Azt tudni kell rólam, hogy engem nagyon kevés játék köt le, nem hiába adtam túl minden konzolomon, miután hónapokig nem voltak bekapcsolva.

Na megválaszolom az előbbiekben feltett kérdést! Kegyetlen jó! 😀 Nem gondoltam, hogy én órákig Crash-t fogom ugráltatni, de megtörtént! 😀 Külön felüdülés, hogy nem a képernyő tapicskolásával kell szenvednünk. Aki korábban rendelkezett bármilyen Sony konzollal, annak nem lesz gondja vele, ha valaki a Microsoft konzoljai után kezdi el a játékot a PLAY segítségével, annak már problémásabb, legalábbis a legtöbb XBox-os ismerősömmel így volt! 😀

A játékok minősége hozza egy PSP szintjét, sok esetben még jobb is, irányítás ugyanaz (nagyjából), tehát jó munkát végzett a Sony Ericsson és a Sony. Ami kicsit hátrány, hogy lényegesen kevesebb játék van a PLAY-re, mint a PSP-re, bár olcsóbbak is azok! Kimerem jelenteni, hogy egy PSP-t simán helyettesít a készülék, főleg azok számára, akik naponta tényleg csak 1-2 órát játszanak, azt is 3-4 részletben a buszon vagy a vonaton.

A következő cikkben a kamerázunk!

Related Posts