Xperia PLAY – Android és a gyári alkalmazások

by pappfer

Szerintem vágjunk a közepébe! Vas szempontjából a PLAY tökéletesen ugyanaz, mint a testvéreinek tekinthető arc és neo, tehát 1GHz-es Qualcomm MSM8255-ös processzor lakozik a belsejében, amit megspékeltek egy Andreno 205-ös GPU-val, valamint 512MB RAM-mal.

IMG_9876ps1jk

Akárcsak hardveresen, úgy szoftveresen is megegyezik a PLAY, az arc és a neo, ugyanaz a felület, ugyanaz a rendszer (Android 2.3.2) és szinte ugyanazok az előretelepített alkalmazások, leszámítva természetesen a játékokat. Pontosan ezért ezeken a dolgokon csupán felületesen futok végig, ugyanis kétszer már le lett írva minden!

Kezdőképernyő

Mint már fentebb írtam, a PLAY szoftveresen ugyanaz, mint a testvérei, így az alap launcher is, leszámítva 1-2 a játékokra hangsúlyozott widgetet, de ezekről (ahogy a játékokról is) a következő cikkben fogok bővebben írni. A rendszer gyors, bár furcsamód a kezdőképernyők váltásakor előfordul néha 1-2 rövidebb akadás.

Menü

A menüt itt is kedvünk szerint rendezhetjük, akárcsak a tesók esetében, tehát az ikonjainkat rendezgethetjük betűrendben, annak megfelelően, hogy melyik alkalmazásainkat használjuk a legtöbbet, a telepítések sorrendje alapján, valamint egyedi elvárásaink szerint is.

Ahogy a rendszer, úgy a böngésző sem változott semmit! Ennek következtében gyors, szépen tördeli az oldalakat, kezeli a flash tartalmakat, sokak örömére még a Facebook játékok is tökéletesen működnek. Minden szempontból tökéletes, tehát semmi értelme nincs külső böngészők telepítésének, legalábbis én nem találtam rá okot! 🙂

Böngésző

Természetesen megtalálható minden Google alkalmazás, így van Gmail, Google Search, Places, Koordináták, Talk, Navigáció (ami nálunk nem működik) és Maps is. Ahogy megtalálhatóak a készüléken a kereső óriás szoftverei, úgy helyet kaptak a Sony Ericsson saját alkalmazásai is: tehát van LiveWare, PlayNow, Sync, Timescape, TrackID is. Mindegyik működik, úgyhogy nem igazán van értelme bővebben írni róluk. Maximum annyi érdemel még említést, hogy a Timescape a PLAY esetében sem akad.

SNS szempontból a már-már megszokott alkalmazások fogadnak minket! Alap, hogy van Facebook alkalmazás, YouTube app, a fentebb már megemlített Talk valamint Timescape. Akinek ez nem elég, annak irány a Market, megjegyzem én is így tettem, hogy legyen Twitter alkalmazásom! 😀

Galéria

A galéria is az, amit már az arc esetében megismerhettünk. Belistáz minden a memóriakártyán tárolt képet, videót, de szerencsére ezt mappázva teszi, így mindenki megtalálhatja, amit keres. Gyors, látványos, működik!

Szervező funkciók tekintetében kapunk egy jól kezelhető naptárat, egy dokumentumolvasót az OfficeSuite személyében (szerkesztéshez meg kell vásárolni a PRO verziót), valamint egy tudományos funkciókkal rendelkező számológépet.

Zenelejátszó

A zenelejátszó teljesen rendben van, semmi extra, semmi sallang, van equalizer, szűrhetünk ID3 tag alapján, fut a háttérben, könnyen kezelhető, valamint az Xperia PLAY kegyetlen szépen szól kihangosítva!

Végül nézzünk egy hands on videót a PLAY-ről, amiben a játékok kapják a legnagyobb szerepet. Előre is sorry a minőségért, remélhetőleg hamarosan már jobb minőségű videókkal szolgálhatok majd, ugyanis ezentúl lesznek hands on videók is! 🙂

Nagyjából ennyit a beépített alkalmazásokról, legközelebb pedig játszunk! 😀

Related Posts