Xperia X10 Mini Pro – Első benyomások, külső és tartozékok

by pappfer

IMG_6872ps1jk

Kicsit elkésve ugyan elérkeztem a Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro tesztjének az első részéhez. Már 3 hete nálam van a billentyűzetes csöppség és jelentem, hogy szeretem. A mini okostelefon nem akar több lenni, mint amit mutat. Egyszerűen egy szerethető, imádnivaló csöppség. Nem mondom, hogy nem volt vele gondom, de ezek többségének az oka a kis kijelző, amit mindenki vásárlás előtt el tud dönteni, hogy elég-e neki.

A készülék elejének nagy részét a kijelző foglalja el, alatta az Xperia felirat, illetve a 3, már szokásosnak mondható billentyű foglal helyet. A kijelző felett a hanghívásokért felelős hangszóró, az elmulasztott eseményeket jelző LED, valamint az elmaradhatatlan Sony Ericsson felirat található.

A készülék tetején a bekapcsoló gomb (ami képernyőzárként is funkcionál), valamint a 3,5 mm-es Jack csatlakozó található. Alul a mikrofon, valamint a nyakba akasztó nyílása foglal helyet. Jobboldalt csak a hangerő szabályozók valamint a kamera exponáló gombja, baloldalt pedig a microUSB csatlakozó nyílása található.

A készülék hátulján fent a kamera objektívje illetve a LED villanó, valamint az Xperia felirat látható, alatta középen egy Sony Ericsson felirat valamint logó és alatta a hangszóró nyílása kapott helyet. Anyaghasználat szempontjából egyértelműen a nagy Xperia X10-re hajaz a kistestvér. Az előlapon lakkozott fekete műanyaggal borították a készülékházat, a hátlap pedig egy matt, nagyon jó tapintású műanyaggal lett megoldva. A két részt pedig elválasztották egy krómozott hatású anyaggal. Mindenhol jó minőségű anyagot használnak a tervezők, egyszerűen jó kézben tartani a csöppséget.

Az Xperia X10 Mini Pro nagydobása egyértelműen a QWERTY billentyűzet. A gomboknak mind a nyomáspontja, mind az anyaghasználata, mind a mérete nagyon rendben van. Komolyan sokkal jobban kezelhető, mint a Vivaz Pro-é, az Aspen-ről ne is beszéljünk. A csúsztatást segítő mechanika is stabil, bár szétcsúsztatva van egy minimális holtjáték, de ez abszolút nem zavaró.

Tartozékok:

  • EP800 töltőfej
  • EC700 adatkábel
  • MH610 stereo headset – “agyba dugós” fajta, jó minőségű, meglepő
  • 2GB-os microSD

Számomra a nagyon meglepő a headset, ami egy az egyben a mára már klasszikusnak számító HPM70-et idézi, tényleg nagyon jó minőségű és nem megszokott telefon mellé csomagolva.

A napokban megpróbálom utolérni magam és jön a 2. felvonás is!

Related Posts