Sony Ericsson Xperia X10 mini pro – Bevezetés

by pappfer

Minden bizonnyal a 2010-es év legjobb Sony Ericsson telefonját tartom a kezemben jelen pillanatban. Ez a készülék pedig nem más, mint az Android rendszerrel és QWERTY billentyűzettel megáldott X10 mini pro. Rég voltam ennyire elégedett a hozzám került tesztkészülékkel, mint most. Pedig alig pár napja használom.

Előre is elnézést kérek a képek hiányáért, de a fényképező valahol a Tátrában van jelenleg egy hegyi kerékpártúrán, ahogy hazaért, lesznek szokásos fehér hátterű stúdióképek.

A készülék nagyobb, mint az X10 mini. Vastagságra és hosszra nagyobb, érezhetően is. A számadatok szerint súlyra és szélességre is van különbség, de ezt kézbe véve a két telefont annyira nem érzékeltem. Mindenféleképpen érdemes megemlíteni, hogy a minőség ugyanolyan, mint a sima X10 mini esetében. A készülék jól összerakott, kellemes a hátlap anyagának tapintása, és eléggé meggyőzően teszi a dolgát a fedlapot elmozdító mechanika is.

Külsőre a csatlakozók áthelyezése érintett csak negatívan. Az USB/töltő nyílást a telefon aljáról a billentyűzet aljára helyezték át. Így fektetett állapotban, kinyitott billentyűzettel pont nem zavaró, de töltés közben telefonálni eléggé esetlen dolog. Jó pont viszont, hogy az idegesítő, eltávolíthatatlan műanyag dugaszt most kihagyták. Nem baj, ha porosodik, csak fel tudjam tölteni 5-10 perces szenvedések nélkül. A másik áthelyezés a fülhallgató-kimenetet érintette, a telefon aljáról a tetejére vándorolt. Nem zavaró, csak a zsebben történő hangerőállítást szokni kell.

Szerkezeti változás még, hogy a hátlap alatt eltávolítható akkumulátort találunk, mely lényegesen tovább bírja, mint a sima X10 mini beépített energiaforrása, ám ezenkívül lemerülés esetén még cserélhető is. Itt ismét egy pozitív irányba fejlődött a készülék.

A legszembeötlőbb változás azonban a QWERTY gombsor. A gombok kiválóan kezelhetőek, határozott nyomáspontjuk van, a háttérvilágításuk egységes és ugyanolyan fényes mindenhol. A gombok nem kicsik, nem lehet rajtuk félreütni. 5-10 perces megszokást igényel a gépelés, ha ékezetekkel akarunk írni, akkor többet, erre külön funkciógombja van az X10 mini pro-nak. Az ékezet gombot folyamatosan nyomjuk, közben rátapicskolunk a kívánt magánhangzóra, és addig nyomogatjuk, míg el nem érünk a megfelelő ékezetig.

Ám a szoftveres részről majd legközelebb beszélnék…

Related Posts