Xperia X10 mini pro – Túl az első frissítésen vol.2

by pappfer

Gyors leszek és csak a lényeget írom le.

Mióta frissítettem az X10 mini pro-t, folyamatos lassulást észlelek a rendszerben. A készülék ráadásul fagyogat és szaggat rendesen. Nem tudom, hogy ez most a kereskedelmi verziós szoftver e, mert ha igen, akkor az eléggé ciki a gyártóra nézve. Az eddig verzió ugyanis jól működött, a mostani viszont eléggé kezdetlegesnek fest. Mik a problémáim?

  • Fagy és szaggat a készülék. Beakad a menürendszer és késéssel reagál a képernyő. Eddig ilyet nem tapasztaltam.
  • Napi két alkalommal használja a Sync nevű alkalmazást, azaz a webes fiókomból frissíti a kapcsolatokat. Ez nem is lenne probléma. A baj az, hogy én ezt a funkciót kikapcsoltam, ráadásul nem felülírja a régi bejegyzéseket, hanem megduplázza, megtriplázza őket. Így van meg anyám telefonszámán kívül még 300 emberé négyszer a telefonkönyvben. Tömeges törlésre kijelölés alapján lehetőség nincs. Egyesével kell, ha nincs a közelben PC.
  • WiFi. Ugyan azt játssza el, mint a sima X10 mini. Nem hajlandó folyamatos WiFi kapcsolatot létrehozni. Ha hajlandó csatlakozni, akkor is eldobja a hálózatot percek alatt, akár használat közben is.
  • Timescape nem frissül. Hiába várom, hiába választom ki a ‘Frissítés’ opciót, ugyan azok az üzenetek vannak a rendszerben, amiket a szoftverfrissítés napján letöltött. Kellemetlen

Nem tudom, miért van ez a sok probléma, de ma csinálok egy gyári visszaállítást majd este, hátha megoldja a gondokat. Különben sincs kedvem minden névjegyemnek az ikertestvéreit kézzel kitörölgetni. Majdnem 1000 felesleges névjegy. De legalább kipróbálom majd a PC-s szoftver készülékkezelő részét is, hátha ott van mód válogatni a telefonkönyvből.

Related Posts