Xperia X10 mini pro – Túl az első frissítésen vol.3

by pappfer

Úgy érzem megoldottam a problémát mérgemben. Idéznék előző írásomból…

  • Fagy és szaggat a készülék. Beakad a menürendszer és késéssel reagál a képernyő. Eddig ilyet nem tapasztaltam.
  • Napi két alkalommal használja a Sync nevű alkalmazást, azaz a webes fiókomból frissíti a kapcsolatokat. Ez nem is lenne probléma. A baj az, hogy én ezt a funkciót kikapcsoltam, ráadásul nem felülírja a régi bejegyzéseket, hanem megduplázza, megtriplázza őket. Így van meg anyám telefonszámán kívül még 300 emberé négyszer a telefonkönyvben. Tömeges törlésre kijelölés alapján lehetőség nincs. Egyesével kell, ha nincs a közelben PC.
  • WiFi. Ugyan azt játssza el, mint a sima X10 mini. Nem hajlandó folyamatos WiFi kapcsolatot létrehozni. Ha hajlandó csatlakozni, akkor is eldobja a hálózatot percek alatt, akár használat közben is.
  • Timescape nem frissül. Hiába várom, hiába választom ki a ‘Frissítés’ opciót, ugyan azok az üzenetek vannak a rendszerben, amiket a szoftverfrissítés napján letöltött. Kellemetlen

Mérgemben újrahúztam a gyári beállításokat egymás után háromszor. A memóriakártyát is formáztam. Így már semmi probléma a készülékkel. Sőt.

  • A menü újra a régi. Nem lett semmivel se gyorsabb vagy lassabb, pont olyan mint régen volt. Az alkalmazásokat gyorsabban tölti be, a műveleti sebesség változott kicsit jó irányba.
  • A Telefonkönyv problémámat az internetes Sync fiókommal sikerült korrigálni, ugyanis a webes felületen lehetőség van több tétel együttes törlésére. Sajnos a kapcsolatokhoz csatolt képeim eltűntek, de boldog vagyok, hogy jelenleg csak ez a legnagyobb problémám. Automatikusan már nem szinkronizál, ráadásul a GMail és Facebook partnereim sincsenek már a telefonkönyvben.
  • WiFi-n látszik a javulás. Tegnap este felkapcsolódtam vele az itthoni hálózatra, ma délben még mindig tartotta. Ez nagyon jó, az eddigiekhez képes és az X10 minihez képest is.
  • Timescape reagál a gombok megnyomására. Azaz tudok frissíteni, státuszt módosítani és böngészni is az ismerőseim bejegyzései között.

Érdekes, hogy teljesen le kellett csupaszítanom a készüléket ahhoz, hogy frissítés után rendesen működjön. De legalább újra hozza az általam és a többi felhasználó által is elvárt Android színvonalat.

Related Posts