Az Xperia Arc sztori

by jelcstamas

Sony Ericsson Xperia X12 Arc Anzu

A Sony Ericsson Xperia Arc (Anzu; X12; SO-01C) története még szeptember elején kezdődött, amikor Japán legnagyobb szolgáltatója, az NTT DoCoMo kiadta 2010-es téli kollekciójának a listáját, aminek Pro szekciójában felbukkant a Sony Ericsson SO-01C és az SO-02C páros. Az utóbbi azóta feledésbe merült, hiszen elvileg ő lett volna a gyártó első Windows Phone rendszerű készüléke. Azonban az SO-01C körüli felhajtás azóta sem csökkent, ugyanis ezután két nappal jött a hír, hogy az SO-01C az SO-01B közvetlen utóda, azaz az Xperia X10-é! Ekkor még 1,5 GHz-es processzorról szóltak a pletykák.

November közepéig csend volt a készülék körül, azonban ekkor az Xperia X10 Blog publikált néhány homályos képet egy eddig nem ismert Xperia modellről, Anzu-ról.

Sony Ericsson Anzu 03[5]

Ekkor már biztosra vették az Android Gingerbread OS-t, amit akkor még 3.0-ként azonosítottak, és a HDMI csatlakozó is bekerült a képbe. Pár nappal ezután jöttek az újabb információk az Anzu-ról, amikor bekerült az információk tengerébe az Exmor R lencsemodul is, ami nem mellesleg a japán Cyber-Shot nagyágyúban, az S006-ban is szolgálatot fog teljesíteni. Itt jött a hír, hogy ebben a készülékben nem a korábban pletykált 12 megapixeles egység fog szolgálatot teljesíteni, hanem “csupán” egy 8 megapixeles egység.

1 napba sem telt és jött az orosz Mobile-review szenzációja újabb képekkel, amin már részletesebben is megcsodálhattuk az Anzu-t. Ekkor a készüléken még csak az Android 2.1 teljesített szolgálatot és itt jött a képbe, hogy az Anzu-ban a korábbi 1 GHz-es processzor helyett csupán egy 800 MHz-es egység fog szolgálatot teljesíteni. A processzorok különbségeiről készítettem egy írást, amit itt találhattok!

pic13[5]

Szintén még novemberben nyilvánosságra került két hivatalos kép az Anzu-ról, amik ugyan kis felbontásúak voltak, de az már leszögezhető volt, hogy egy roppantul vékony készülékkel lesz dolgunk.

December elején az Esato fórum hozott nyilvánosságra egy képet a készülékről, amin egy elképesztő 3D Benchmark eredmény volt látható.

Anzu FPS[7]

Karácsony előtt az Xperia X10 blognak köszönhetően megismerhettük a Sony Ericsson MWC 2011 meghívóját, amin az Xperia család új tagjainak megismerésére hívják a nagyérdeműt! Itt még senki nem számított arra, hogy az egyik újdonságot még február előtt a CES 2011-en megismerhetjük.

A mai nap viszont duplán hordozott újdonságokat a készülékről, ugyanis még hajnalban biztos információvá vált, hogy a CES 2011-en bemutatásra kerül a Sony Ericsson Xperia X12 Anzu Arc, de arra senki nem számított, hogy a Sony sajtótájékoztatója előtt pár órával kiszivárognak a készülék hivatalos fotói és videója.

Jelenleg itt tartunk és tűkön ülve várjuk a hivatalos bejelentést és specifikációkat! Azt meg kell hagyni, hogy a Sony Ericsson szépen odatette magát, hiszen egy minden tekintetben új dizájnt adtak az Xperia X10 utódnak, ami hű maradt az Xperia családhoz, de mégsem az unalomig ismert külső. Mindezeken felül valóban nyújt újdonságokat a korábbi nagyágyúhoz képest. Számomra már csak egy a kérdés: Mikor kerül a boltok polcaira? Kacsintó arc

Egy kis újdonság!

A Sony Ericsson percekkel ezelőtt tette közzé ezt a képet a Facebook profiljában! Hajnali kettőkor nézzük az oldalt címmel! Én nézni fogom! Arc nagy mosollyal

Related Posts