Bravia Engine

by jelcstamas

Ma merült fel először nemzetközi Sony Ericsson modell esetén először a Bravia Engine név, ami Japánban már fogalom. Úgy tűnik, hogy a gyártó nagyon kezd magához térni, hiszen egyre több Japán modellben megismert technológiát kapunk meg. A Sony Ericsson Arc készülékkel rögtön jön 2 újdonság is: az egyik a már sokszor emlegetett Exmor R kamera, a másik viszont a Bravia Engine. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy ez mégis micsoda.

A technológia lényege egy képfeldolgozó chipset és szoftver páros, amivel olyan szintű kontraszt érhető el, mint a Bravia televíziók esetében. Mindezeken felül javít a színmélységen, a fényerőn. Azonban ez még nem minden, ugyanis a chipset képes olyan algoritmusra, amivel a kisfelbontású videókat is pixelmentesen tekinthetjük meg egy nagyobb felbontású megjelenítőn, természetesen itt nem arról van szó, hogy egy 320*240 felbontású videót gyönyörű minőségben nézhetünk egy 480*854 pixel felbontású kijelzőn.

Sony Ericsson Xperia X12 Arc Anzu 02

A Bravia képfeldolgozó először az Xperia arc-ban debütál (nálunk), itt a technológiának leginkább a HDMI csatlakozóval vesszük hasznát, ugyanis, ha a készüléket rákötjük egy HD televízióra, akkor ezzel a megoldással lényegesen jobb minőségben nézhetjük vissza a készülékkel felvett videót.

A Bravia Engine legfontosabb tulajdonságai:

  • gondoskodik a zajcsökkentésről
  • erősíti a képek élességét
  • optimalizálja a kontrasztot
  • mélyebbé teszi a képeket
  • “feketébbé teszi a feketét”

Összességében ugyanarról van szó, mint a Bravia TV-k esetén, csak az a kérdés, hogy ez hogy teljesít egy telefon esetében, hiszen a TV-k már bizonyítottak. Jöjjön az ide kapcsolódó videó:

Related Posts