Xperia X8 – Kamera (Android 1.6)

by pappfer

IMG_6202ps1jk

Sajnos még nem elérhető a nálam lévő Xperia X8-ra az Android 2.1 frissítés, úgyhogy addig is nézzük a kamera teljesítményét az 1.6-os rendszerrel, amit újra megvizsgálok, ha elérhető lesz a várva várt update.

A kamerán érezhető leginkább a különbség a többi Android Xperia készülékkel szemben, hiszen míg az Xperia X10 egy 8 megapixeles, autófókuszos, LED villanóval megtámogatott, a két Xperia X10 Mini 5 megapixeles, autófókuszos, LED villanóval megtámogatott kamerát kapott, addig az Xperia X8-nak be kell érnie egy szimpla 3,2 megapixeles modullal, ami ráadásul fixfókuszos és LED segédfényt sem kapott.

22 Fényképező

A beállítási lehetőségek kimerülnek 4 motívumprogramban, amik: auto, tenger/hó, alkonyat és sport. A képminőségtől nem vágom magam hanyatt, annyi szent! Az elkészült művek kissé homályosak és enyhén zajosak is, de a színhűség nagyjából rendben van! Ha azt veszem figyelembe, hogy egy fixfókuszos, 3,2 megapixeles egységgel van dolgunk, akkor teljesen rendben van a képek minősége, bár egy autófókusz igazán elférhetett volna benne!

A készülékkel készült tesztképeket itt találjátok!

23 Kamera

Videózás szempontjából kicsit jobb a helyzet, a maximálisan elérhető felbontás 640*480 pixel, azaz VGA, ehhez társul 30 FPS. A beállítási lehetőségek számától ebben az esetben sem leszünk elájulva, hiszen csak a felbontást állíthatjuk: normál és MMS-mód.

Összességében a videós rész, mind az élesség, mind a színhűség szempontjából rendben van, ha nincs kéznél kamera, akkor érdemben használható.

Ha úgy általánosságban nézzük a kamerát, akkor gyenge közepes, hiszen a videózási képesség ugyan jónak tekinthető, de ha a fényképezőgép részt nézzük, akkor az mindenképpen csak végszükség esetén használatos. Egy autófókusz beépítésével sokkal jobb lenne a helyzet, hiszen a képek élességén sokat segítene.

Azt azonban el kell, hogy mondjam, hogy a kamera gyengesége ellenére is még mindig szerelmes vagyok ebbe a Hófehérkébe! Kacsintó arc

Related Posts