Xperia X8 – Első benyomások, külső és tartozékok

by pappfer

IMG_6198ps1jk

A Sony Ericsson Xperia X8 talán a legjobban várt tesztkészülék! Rengeteg jót hallottunk már róla, meg kell veletek osztanom, hogy minden igaz! Egyszerűen nagyon rendben van. Kissé féltem a fehér készüléktől, hogy ez mennyire nőies, de ebben is pozitívan csalódtam, teljesen vállalható.

Egy szó mint száz: én beleszerettem a kis Hófehérkébe, és mindez nem túlzás. Volt olyan szerencsém, hogy az Xperia X8 még a régi, 1.6-os Android OS-el a fedélzetén érkezett meg hozzám, még jelenleg sem frissítettem, ugyanis majd összevetem a régi és az új rendszert is, így jobban lehet majd látni a fejlődést!

Mint az már köztudott az X8 a legolcsóbb Xperia készülék, ami méretben az Xperia X10 Mini / Mini Pro páros és az Xperia X10 közé lett pozícionálva. Ha az Xperia Android modelleket tudás alapján vesszük sorrendben akkor az Xperia X10 a legütősebb az tény, de az X8 csak a kamerát tekintve tud kevesebbet, mint a Mini páros, bár ezért meg kárpótolhat minket a nagyobb méretű és felbontású kijelző.

Külső tekintetében is nagyon rendben van a Sony Ericsson Xperia X8, senkitől nem hallottam, hogy csúnya lenne. Többen megtapogatták, páran már el is döntötték, hogy X8 lesz a következő telefonjuk (én is), ezek közül egy valaki már váltott is!

A készülék tetején található a fedőlappal védett microUSB csatlakozó, a bekapcsoló gomb és a 3,5 mm-es Jack csatlakozó. Az előlap tetején a fényérzékelő, a hívásokért felelős hangszóró és egy LED található, mindezek alatt pedig az elmaradhatatlan Sony Ericsson felirat. Alatta a 3 hüvelykes, 320*480 pixel felbontású érintőkijelző terpeszkedik, aminek mind az érzékenysége, mind a minősége nagyon rendben van, a mai hatalmas felbontású kijelzők mellet sem szégyenkezhet, pixeleket csak nagyítóval kereshetünk! Legalul pedig az Android Xperia modelleken megszokott 3 gomb található (opció, menü, vissza). A készülék baloldalán nincs semmi, a jobboldalon a kamera exponáló gombja (ami egyállású) és a hangerő szabályozó gombpáros található, és alatta egy Xperia felirat. Alul csak a mikrofon nyílása kukucskál.

IMG_6202ps1jk

Az X8 hátlapjának közel a tetején kacsintgat ránk a 3,2 megapixeles kamera objektívje, mellette pedig az Xperia név olvasható. Ezek alatt egy Sony Ericsson felirat és logó páros, illetve a hangszóró nyílása található.

Az összeszerelés minősége példás, erősebb nyomorgatásra sem ad hangot a ház, ami viszont ettől is jobb hír, hogy az Xperia X8 nem akar Sherlock Holmes társa lenni, ugyanis egy darab ujjlenyomat nem marad meg rajta! Ja és a gépzsír is könnyen eltávolítani a házról, sajnos ezt is kipróbáltam, bár nem szándékosan! Arc nagy mosollyal

Tartozékok tekintetében is jól áll az Xperia X8, ugyanis meglepő módon nem csak töltő, headset páros jár hozzá!

Tartozékok:

  • GreenHeart EP800 töltőfej
  • microUSB adatkábel
  • GreenHeart HPM-60JS stereo headset
  • 5db hátlap (sima fehér, fehér-ezüst, fehér-szürke, fehér-világoskék, fehér-rózsaszín)

Szerintem ebben az árkategóriában ez teljesen rendben van. A tartozékokról még annyit, hogy ha komolyabban szeretnénk zenét hallgatni a készüléken, akkor érdemes egy jó minőségű fülest beszerezni hozzá, bár a szabványos csatlakozó miatt ez nem akkora érvágás.

Most a szokottól hamarabb jelentkezem a következő résszel, amiben a rendszerre térek ki részletesebben!

Related Posts