Xperia X8 – Part no. 1

by pappfer

Történt ugyanis, hogy közbejött egy hét Svájc, meg különben is érettségi év és egyebek. Egy szó, mint száz, nem volt időm írni. Kedvem se sok mondjuk, ezt részben az Aspennek köszönhetem. Tulajdonképpen az eddigi legrosszabb Sony Ericsson telefon, ami nálam járt. Nem csodálkozott senki, mikor az utolsó hetekben már a régi kis M600-at használtam helyette. Mikor visszavittem, már kaptam is a következő csodabogarat. Az Xperia család legújabb és legolcsóbb tagját, az X8-at.

Tudjátok is ti, hogy mi az igazi szerelem! Két hete van nálam, határozottan kijelenthetem, hogy kell. Hogy miért, azt a következő heteken belül szépen lassan megfogalmazom majd. És nem egyedül. Legjobb barátom, Zsolt, beruházott egy ilyen készülékre, és köszöni szépen, jól elvannak kettesben. Nem vagyok PR szakember, a marketing se az én oldalam. Zsolt párszor nyomkodta a telefont és tudta, hogy ez kell neki. Meg is értem. Ennyi pénzért ilyen vasat nem kap az ember máshol.

Hogy mik a tartozékok, azt mindenki olvasta már legalább száz forrásból. Nem is akarom szaporítani a szót, hiszen az alapvető dolgokkal mindenki tisztában lehet, aki bármennyit is foglalkozott a témával, vagy akit egyáltalán érdekel az X8. Sokan lesznek ilyenek, mindenféle túlzó optimizmust mellőzve.

Miért is jó telefon az X8?

  • Android OS: lehet, hogy még csak 1.6, de lesz ez több is és így se rossz
  • Kompakt: kicsi a fizikai kiterjedése, mégis sokkal jobban használható, mint egy X10 mini
  • Feltűnő: az Y-generáció életében fontos, hogy a mindennapi IT eszközeinkkel kifejezhessük magunkat. Az X8 erre tökéletesen alkalmas feltűnő fehér színével és színes hátlapjaival.
  • Fiatalos: ismét a generációnkra hivatkoznék. Az összes mai fiatal elvárását teljesíti. Kamerás, tapizós touch screen, WiFi-képes, szociális hálózatokra könnyedén kapcsolódhatunk vele, barátainkkal bármikor bármit megoszthatunk a készülék segítségével (kép, videó, hangulat, GPS koordináták, etc.)

Nagyon jó. Egy szóval. Mármint kettővel. Kellemesen használható, fiataloknak szánt, olcsó modell. Hogy mi teszi mégis kiemelkedővé a low-price Android termékek közül? Az anyaghasználat és a kiváló ár/érték valamint ár/hardver arány.

Mivel ez még az 1.6-os Android rendszer, így sok újat nem tudok róla mesélni. Ez volt az X10-ben, az X10 miniben és az X10 mini pro-ban is. Éppen ezért ötleteket várok a kommentekhez, hogy miről írjak, mi érdekel benneteket a telefonnal kapcsolatban. Képek lesznek, videó is lesz, lesz itt minden, ahogy időm engedni fogja.

Related Posts