Sony Ericsson Xperia X10 – Első benyomások

by jelcstamas

XperiaX10-deszkás

Nehéz belefogni ebbe a tesztbe több szempontból is, ugyanis először van nálam pár percnél hosszabb ideig Sony Ericsson Xperia készülék és szintén először van nálam pár percnél hosszabb ideig Android rendszerű okostelefon, így nehéz lesz bármivel is összehasonlítanom.

Már 9 napja nálam vendégeskedik a Xperia X10 és már kezdem megszokni a kicsikét. Az ismerőseim első véleményei is érdekesek voltak a készülékről. Nem egy embertől hallottam, hogy “akkora, mint egy TV”, “ez egy fél tégla”, “húúúú… de irigyellek”, “nem adom vissza” … és hasonlóakat. Mindezek alapján elmondható, hogy eléggé vegyes érzelmekkel tekint mindenki a Sony Ericsson nagyágyújára, de egy valamiben mindenki egyetértett: abban, hogy eszméletlenül gyönyörű.

El kell, hogy mondjam, hogy először még én is megdöbbentem, hogy mekkora a készülék, de jobban belegondolva nem kényelmetlenül nagy.

W880-XperiaX10-Yari

Ha a fenti képet megnézitek, akkor látszik, hogy lényegesen nagyobb, mint normál testvérei, de mindezektől függetlenül még a “használható kategórián belül” versenyez.

Első napokban voltak problémáim a készülék kezelésével. Például, mikor először jött bejövő hívásom, azt sem tudtam, hogy kell felvenni az X10-et, ami abban a helyzetben kicsit érdekesen jött ki. 🙂 Furcsa, hogy a hívások kezelésre nem használható az alsó 3 billentyű, hanem a bejövő hívás fogadásához egy negyed körívet kell tapicskolni a kijelzőn. A másik érdekes momentum a hívás elutasításának mikéntje volt, amit megint csak pont olyan helyzetben nem tudtam, amikor sürgős lett volna. Mindenesetre nem titkolom a dolgot: a bekapcsoló gombot kell röviden megnyomni.

Elmondható, hogy ez a készülék tartogatott számomra pár érdekes napot és vicces pillanatot is.

Első körben két nagy problémám van a készülékkel. Az egyik a készülék üzemideje, ami hagy némi kívánnivalót maga után, bár az is tény, hogy nem kímélem az akkumlátort, de a konnektorért minden este könyörög az X10. A másik problémám az újlenyomatok rendkívüli gyűjtése. Mikor a fenti képeket készítettük, csak egy fél flakon Cillit fogyott el. 🙂 Tudom, hogy érintőkijelzős, de ilyen jellegű maszatgyűjtést még nem láttam.

Összességében azonban mégis elégedett vagyok a készülékkel, de további részletekről később. Zárásként annyit, hogy már készítettem pár tesztfotót, amik száma természetesen még az elkövetkező hetekben bővülni fognak. A tesztképeket ITT találjátok.

Related Posts