Sony Ericsson Zylo – Első benyomások, külső és tartozékok

by jelcstamas

IMG_4625ps1kj

Mint arról már korábban hírt adtam megérkezett a Sony Ericsson egyik legújabb Walkman csúszkája tesztelés céljából. Érdekes több szempontból is a készülék és én személy szerint nagyon hadilábon állok vele, de erről egy kicsit később!

Első benyomás? Az underground zenészek kedvence lehet a kis Walkman! 🙂 A fotók is ennek a jegyében készültek. 🙂

Magához a készülékhez nagyon nehéz volt hozzászoknom az elmúlt két hónap tesztkészülékeit követően, furcsa volt, hogy ismét gombokat kell nyomogatnom. 🙂

Összességében a Sony Ericsson Zylo egy teljes mértékig sablonos Walkman készülék, ami nem feltétlen baj, azonban nagyon nehéz róla írni. A rossz szájízű kezdés elkerülése érdekében inkább kezdjük egy összehasonlítással.

IMG_4631ps1kj

K800 W880 Zylo Yari
Méret 105*47*22 mm 103*47*13 mm 103*52*11,5 mm 100*48*15,7 mm
Súly 115 gramm 71 gramm 115 gramm 115 gramm
Kijelző 240*320 240*320 240*320 240*320
262K/2 hüvelyk 262K/1,9 hüvelyk 262K/2,6 hüvelyk 16M/2,6 hüvelyk
Kamera 3,2 megapixel 2 megapixel 3,2 megapixel 5 megapixel
autofocus / Xenon fixfocus fixfocus autofocus / LED
A Sony Ericsson Zylo sokak szerint a W595 frissített változata, szerintem ez nem így van, összességében össze sem hasonlítható a két készülék, ugyanis a W595 a maga idejében tudott újat mutatni. Szerintem a Zylo a Yari butított változata. Zenei és fotós fronton is jobb választás lehet a Yari, nem beszélve az ár/érték arányról.
Nekem ami a legnagyobb fájó pont a Sony Ericsson Zylo-nál az a stereo hagszóró hiánya, ugyanis csak egy mono sugárzó került a készülék hátoldalára, abból is egy gyengébb változat. Egyszerűen nem értem miért nem fért be egy zenére kihegyezett készülékbe az ami egy alsós Entertainment Unlimited telefonban benne van.
Azt már meg sem rovom fel, hogy ha Walkman akkor már fixfocus és most még a LED villanó is lemaradt. Nem értem miért jó ez, főleg annak a fényében, hogy a méret sem lenne akadály.
Na de, hogy ne csak a rossz dolgokról írjak, nézzük az előnyöket is, egyelőre rövidebben. Szoftveresen nagyon rendben van a cucc, mérföldekkel gyorsabb, mint az általam használt Yari, amivel rendszeresen előfordulnak kisebb akadások. A Zylo gyors, szinte minden gombnyomásra történik. További előny, hogy bekerült a repertoárba a HD FLAC formátumok kezelése. Mindezek mellett gyerekes, azonban nagyon pofás a Zylo “egyedisége”,  a telefonhívások zenei aláfestése. Gondolom sokan értitek, de akik nem annak írnám le, hogy van lehetőség a telefonhívások közben különböző háttérzajok, zenék beállítására, tehát ha el akarod hitetni, hogy egy forgalmas út mellett vagy, akkor erre is van lehetőség, ugyanis több hang is megtalálható a készüléken – a lehetőségek korlátlanok.

Külső:

A design a már jól ismert “human curvature” fényében fogant, azaz a hátlap lekerekített, hogy jobb legyen kézben tartani a készüléket. Anyaghasználat szempontjából nagyjából rendben van a Zylo, műanyag az egész, de szerencsére a kellemes tapintású verzióból. Nagyon jó kézben tartani a készüléket.

Az előlap tetején foglal helyett a telefonhívásokhoz való hangszóró egy Sony Ericsson felirat társaságában. Alattuk terpeszkedik a 2,6 hüvelyk átmérőjű TFT technológiájú kijelző, ami 262144 szín megjelenítésére képes QVGA felbontásban. A megjelenítő szokásos Sony Ericsson minőség, éles képet ad szép színekkel, jó betekintési szöggel, mondhatnám azt is, hogy meghazudtolja a specifikációit.

IMG_4626ps2kj

A hátlap bal felső sarkában helyezkedik el a kissé süllyesztett 3,2 megapixeles kamera, ami egyébként VGA felbontású videók rögzítésére képes. Alul középen kapott helyett a mono hangsugárzó. Ezen kívül csak egy Sony Ericsson logo felirat páros és egy Walkman logo található a hátoldalon. Alul és felül abszolút nincs semmi. A készülék bal oldalán található a kiöregedettnek számító Fast-Port és egy gravírozott Walkman felirat, elvileg ezen a készüléken láthatjuk utoljára ezt a csatlakozót. Zylo jobb oldalán vannak a hangerő szabályozó gombok és egy kettős funkciójú gomb. Kettős funkciójú gomb? Igen! Ez a gomb alapállásban a zenelejátszót indítja, de kameragombként is funkcionál, ehhez a funkcióhoz azonban először a menüben kell belépni a fényképezőgépbe.

Ami kicsit feldobja a Zylo kinézetét az a krómosan körbefutó csík a készülék oldalán. A billentyűzet is nagyjából rendben van, jó a nyomáspontja és tapinthatóan elkülönülnek egymástól. Kellemes rajta gépelni, persze egy SMS-től többet nem vállalnék rajta. 🙂

Összeszerelés szempontjából nagyon rendben van a készülék, a csúsztatást segítő mechanika 5-ből 5 pontos lett, nincs semmi holttér. A készülék sehol nem nyöszörög, még erősebb nyomkodásra sem ad hangot.

Tervezés szempontjából ami kicsit fájó pont az, hogy a memóriakártya cseréjéhez a hátlapot el kell távolítani, bár az akkumlátort nem.

Mi van a dobozban?

A Sony Ericsson Zylo nagyon pici dobozban érkezett, mikor először megláttam, akkor csak csodálkoztam, hiszen korábban egy tartozékot adtak ekkora csomagolásban. Összességében egy kis GreenHeart feeling fogott el a doboz láttán.

Na akkor nézzük a doboz tartalmát!

  • Természetesen a készülék benne egy BST-39 típusú akkumlátorral.
  • Töltő (EP300)
  • Stereo headset (MH300)
  • Egy vagon papír.

Ennyi! Se több, se kevesebb! Fájó pont egy Walkman készüléknél a microSD kártya hiánya 260MB beépített memória ide vagy oda. Még fájóbb talán az adatkábel hiánya.

Related Posts