Sony Ericsson Xperia X10 – Külső és tartozékok

by jelcstamas

IMG_3378ps1jk

A teszt “első benyomások” részében már volt szó a környezetem véleményéről a Sony Ericsson Xperia X10-el kapcsolatban, azonban most egy kicsit jobban körülírnám a készüléket, ha nem bánjátok. 🙂

A Sony Ericsson Xperia X10 nagy, de abszolút nem vészesen! Pontos méretei: 119*63*13 mm és ehhez társul a 135 grammos súly. Hogy egy kicsi fogalmatok is legyen a dologról nézzük 2 készülék társaságában a Xperia X10-et!

IMG_3406ps1jk

Sony Ericsson W880 Sony Ericsson Xperia X10 Sony Ericsson Yari
Méret: 103*47*10 mm 119*63*13 mm 100*48*15,7 mm
Súly: 71 gramm 135 gramm 115 gramm

Mindenesetre nem is ez a lényeg, nézzük körbe-körbe a “kicsikét”.

Az előlap felső részén található természetesen a telefon hangszórója, aminek baloldalán helyezkedik el a fénymérő, míg a jobboldalán egy LED, ami jelzi ha elmulasztott eseményeink vannak és természetesen itt virít a Sony Ericsson neve is. Ezek alatt terpeszkedik a 4 hüvelykes, gyönyörű képet adó, 480*854 pixel felbontású kapacitív érintőkijelző. Nem túlzás, a Xperia X10 kijelzője gyönyörű képet ad és ami legfontosabb, hogy napfényben is olvasható marad. Ami még fontos lehet a kijelzővel kapcsolatban, hogy az Android 1.6 Donut korlátai miatt csak 65 ezer szín  megjelenítésére képes, de gyárilag többet is tud a megjelenítő, ami a szeptemberi frissítés következtében sokat javulhat.

A kijelző alatt látható a hangsúlyos és sokat ígérő XPERIA felirat. Alatta pedig 3 gomb, nézzük őket balról jobbra: opció gomb, középen a főképernyőre visszavezető gomb, míg a jobbszélen a vissza gomb. A 3 gomb közül kékesfehér fény “szivárog”, ami eszméletlenül jól néz ki, de sajnos képet készíteni lehetetlen volt róla.

Sok érintőkijelzős telefont láttam már, de a tervezőknek a Xperia X10-et sikerült úgy megrajzolniuk, hogy ez valahogy más mint a többi. Nincsenek nemes anyagok, mindenhol csak műanyag, persze jó minőségű, de valahogy látszik rajta, hogy egy “nívós” készülékről van szó.

IMG_3401ps1jk

A készülék tetején is viszonylag sok funkciónak találtak helyet a Sony Ericsson tervezői. Jobb szélen látható az ezüstös színű bekapcsoló gomb, ami billentyű- képernyőzárként is funkcionál. A baloldalon látható a microUSB csatlakozó ajtaja, ez a csatlakozó szolgál töltésre és természetesen az adatkábel csatlakoztatásához is. Középen pedig ott kukucskál a 3,5 mm-es Jack csatlakozó.

A készülék alján csak a nyakba akasztó helye látható, míg az X10 baloldalán nincs semmi, csak az ezüstösen körbefutó csík, ami kicsit megtöri a fekete egyhangúságot. A telefon jobboldalán már egy kicsit több funkciógomb található. Itt helyezkednek el a hangerő szabályozó gombok, amik fényképezőgép módban zoom-ként funkcionálnak, továbbiakban itt van a kamerakezelő gomb is.

A Xperia X10 hátulja egyszerűen letisztult. Legfelül a kamera, alatta a LED villanó és természetesen egy XPERIA felirat társaságában egy Sony Ericsson logo – felirat páros.

Ami kicsit számomra bosszantó, hogy a memóriakártya cseréjéhez el kell távolítani a hátlapot és az akkumlátort is.

IMG_3383ps1jk

Nézzük, hogy mit is kapunk a készülékhez. Sajnos a dobozról nem tudtunk normális képet készíteni, mert hozzám már kicsit leharcolt állapotban érkezett, de a tartozékok felsorolását ettől függetlenül nem szeretném elhanyagolni.

Kapunk a Sony Ericsson Xperia X10-hez adatkábelt, töltőt, headset-et, memóriakártyát és egy pár darab papírt. Azonban ezt is vesézzük ki egy kicsit jobban. Sokan rosszindulatúan nyilatkoznak arról, hogy kevés tartozék jár a készülékhez, azonban ezek az emberek megfeledkeznek arról, hogy a többi gyártó sem kényezteti el a vásárlót ebből a szempontból. Tény, kevés tartozékot kapunk egy ilyen kaliberű készülékhez képest, de azért nézzünk meg egy-két hasonló készüléket is a tartozékok szempontjából.

  • HTC Legend: CD, leírás, töltő, adatkábel, stereo headset, microSD (2GB)
  • Motorola Backflip: töltő, adatkábel, papírok, stereo headset, microSD (2GB)
  • HTC Wildfire: leírás, töltő, adatkábel, stereo headset, microSD (2GB)
  • Samsung Galaxy S: leírás, töltő, adatkábel, stereo headset >>> még memóriakártya sincs
  • LG Optimus GT540: leírás, töltő, adatkábel, stereo headset >>> itt sincs memóriakártya

Természetesen ez nem mentség a Sony Ericsson-nak, de mindenesetre elmondható, hogy átlagos, sőt még egy kicsit átlagfeletti is a tartozékok listája, ugyanis elvileg minden Xperia X10 mellé jár még egy MW600-as stereo bluetooth headset is, amiből én nem kaptam. 🙁 Mindenesetre nézzük melyik tartozékból milyet is kapunk a készülék mellé:

  • Tehát a már említett MW600 stereo bluetooth headset (ebből én nem kaptam a tesztkészülék mellé)
  • Akkumlátor (BST-41)
  • Memóriakártya (microSD 8GB)
  • Töltőfej (CST-80)
  • Adatkábel (EC700)
  • Stereo headset (Bass Reflex MH500) Meglepően jól szól, de egy hallójáratba helyezhető verziónak egy kicsit jobban örültem volna. 🙂
  • Papírok (SAR információs füzet, Kezelési útmutató)

Mára ennyi lett volna. Legközelebb egy kicsit belenézünk a Xperia X10 “belsejébe” is. 🙂

Related Posts