Sony Ericsson Vivaz Pro – Tartozékok és design

by jelcstamas

Tartozékok:DSC07130

A Sony Ericsson Vivaz Pro-hoz kapott tartozékok felhozatala átlagosnak mondható, de ettől függetlenül hibának tartanám, ha kihagynánk a felsorolását.

  • Memóriakártya (microSD 8GB): a telefon képességeihez minimálisan elegendő, azonban szerintem elfér a készülékben a 16GB-os kártya is, ha a saját készülékemről lenne szó az első amit megvennék hozzá ez lenne.
  • Töltőfej (CST-80): nekem eddig nem volt dolgom ilyen töltővel, bár tisztában voltam vele, hogy létezik. A töltő lényege annyi, hogy az adatkábelt és a töltőfejet összedugjuk egy USB port segítségével, akkor használható.
  • Adatkábel (EC700)
  • Stereo Headset (HPM-60/J GreenHeart): sok szót nem érdemel! Egy szokásos Sony Ericsson headset-ről van szó, aminek a minősége is átlagos. 🙁 Számomra ez nagyon sajnálatos, nem hiszem, hogy nagy erőfeszítés lett volna egy jobb minőségűt a dobozba tenni, legalább az ilyen kategóriájú készülékeknél.
  • Ezen kívül csak papírok vannak a dobozban: Fontos Információk (angol és német nyelven), Kézikönyv (német nyelven), SAR információk (itt már van magyar is)

Ez a felhozatal nem rossz, de azért nem is kiemelkedő!

Design:

DSC07134

A design az ami abszolút szubjektív dolog, valakinek vagy tetszik, vagy nem. A Vivaz Pro nekem tetszik.

A Sony Ericsson új szokásához híven a lekerekített, úgynevezett “human curvature” design-t kapta a Vivaz Pro. Méretre kicsi, nagyon kicsi.

Pontos méretei: 109*52*15 mm összecsukva és ehhez társul a 117 grammos súly. A készüléket előröl a 3,2 hüvelykes nHD, azaz 360*640 pixel felbontású TFT érintőkijelző uralja, ami egyébként 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes és a mai trendeknek megfelelően 16:9-es képarányú. A kijelző nem csak papíron jó, eszméletlen a képminőség!

A kijelző alatt 3 gomb található: a két híváskezelő és egy többfunkciós gomb (a középső), ami ha röviden nyomjuk meg a menübe repít, ha hosszan, akkor a háttérben futó alkalmazások között navigálhatunk.

Szemből nagyjából ennyi a Vivaz Pro, de ha oldalra csúsztatjuk a kijelzőt, feltárul a QWERTY billentyűzet, ami meglepően kényelmesen és jól használható. A billentyűk szépen elkülönülnek és a nyomáspont is nagyon rendben van.

DSC07110

A Vivaz Pro hátlapja az ami számomra anno nagyon ellenszenvesnek tűnt, a képek valahogy nem adják vissza a szépségét. Megtalálható rajta a szokásos Sony Ericsson logo és felirat páros, a gyönyörűséges HD betűpáros és természetesen a 5 megapixeles kamera a LED villanó társaságában. Azonban van itt még egy furcsaság, méghozzá a kamera felett látható gomb, amivel ki, illetve bekapcsolhatjuk a telefont, de van még két funkciója: a profilváltás és a billentyűzár aktiválása. Ez volt az a gomb ami engem megviccelt, ugyanis amikor megkaptam a tesztkészüléket mindenképpen a hívásbefejező gombbal próbáltam bekapcsolni, szegény már nyekereghetett magában, mert annyit és olyan erővel nyomkodtam.

A telefon jobboldalán található a hangerő szabályozó gombpáros, ami kamera és fényképező módban zoom-ként funkcionál. Itt található még a videó felvevőnek és a fényképezőgépnek is külön gomb.

DSC07115

A Vivaz Pro baloldalán található a töltésért és az adatátvitelért felelős microUSB csatlakozó, alatta pedig a 3,5 mm-es Jack csatlakozó. Úgy gondolom ennek a két csatlakozónak nagyon sokan örülnek, főleg akiknek korábban gondjuk akadt a jó öreg Fast Port csatlakozóval.

Legközelebb a kamerára fektetünk hangsúlyt, tehát jön a:

DSC07114

Related Posts