Xperia X10 – Dolphin Browser

by pappfer

Az eddigi legjobb application, amit találtam az X10-re. Kivételesen értelme is van.

A Marketben ingyen megtalálható, a legjobb böngésző 1.6-os Androidra. Mivel a Firefox erre a rendszerre írt változatát nem adták ki, csak a második verziószámtól érhető el. De csüggedésre semmi ok, a Dolphin eléggé sok téren körözi a Mozilla megoldását. Ebben szinte biztos vagyok.

A böngésző támogatja a többlapos szörfözést. A lapok között nagyon egyszerűen válthatunk. A képernyő alján a hasábok mutatják, hogy hány lapunk van nyitva. Az aktuális lap szélére görgetve a következőre léphetünk. Mintha csak képeket böngésznénk.

A másik nagy ötlet a ‘Gesture’. Ez annyit tesz, hogy minden művelethez (frissítés, új lap, vissza) megadhatunk kézjeleket, melyeket a képernyőre rajzolva előhívhatjuk az adott funkciót. A működése meglepően pontos, tízből kilencszer azt csinálja, amit akarok. A maradék egy alkalom esetén nem ismeri fel a kézjelet.

Ami még meglepő, hogy a YouTube linkeket is kezeli, igaz nem lejátszás formájában. Nevezetesen lementi a megnyitni kívánt videót, így flash-tartalomként bármikor megtekinthető, akár offline állapotban is.

A böngésző a gyári helyett beállítható alapértelmezettnek is, így az egyébként nem silány gyári böngészőnket fel tudjuk cserélni egy használhatóbbra. Aki még nem próbálta megéri kipróbálni.

Related Posts