Xperia X10 – Mobilinternet

by pappfer

Elnézést a rendszertelenségért. Eléggé ellep mostanában az iskola, mindig írok valami keveset, másnap eldöntöm, hogy akkor feltöltöm ide, de átolvasom, akkor rájövök hogy rossz az egész. Szóval most idecövekeltem és addig fel nem állok, amíg valami olvashatót nem teszek elétek. Ígérem, hétvégén kaptok kicsit bővebb dolgot, ami konkrétan a készülékről szól, de mikor az ember dolgozatot dolgozatra halmoz, akkor nehéz mellette blogolni.

Olvasgattam sok fele, új nekem ez az Android téma, sorra kaptam a linkeket, hogy milyen alkalmazások vannak, hogyan kell használni. Nos azt hiszem eljutottam arra a szintre, hogy már tudok sms-t írni és megtaláltam a hívásnaplót is. Szereztem több tucat felesleges és legalább ennyi egész hasznos alkalmazást. Mindről írok majd egy keveset, ha időm engedi, ez várhatóan szombat.

Érdekes dolog ez a 2010. Olyan dolgot tart az ember a kezében, amin érzi is, hogy a világ részese és minden egy pillantás alatt elérhető. Az X10 egy fantasztikus dolog, kifinomult és szép. Azonban a készülék legnagyobb előnye számomra az állandó kapcsolat a számomra fontos emberekkel. A social networking egyre nagyobb teret nyer az emberek hétköznapjaiban, a Sony Ericsson X10 épp ezt akarja meglovagolni. A beépített Facebook kliens óriásit dob a készülék használati értékén. Persze ehhez kell internetkapcsolat. Az egyik legfontosabb dolog, ha Android alapú készüléket vesz az ember, hogy áldozzon pénzt a mobilinternet-előfizetésre. Ha nincsen kapcsolatod folyamatosan, akkor a funkciók túlnyomórészt értelmüket veszítik.

A Weather-widget és a Timescape is halott, ha nincsen a készülékhez állandó, vagy legalábbis bárhol elérhető internetkapcsolat. Arról már nem is beszélve, hogy a főképernyőn elhelyezhető RSS-widgetnek hála bárhol elolvashatom Portálunk legfrissebb Sony Ericsson híreit. Szóval a mobilinternet kell.

Éppen ezért, és mivel mostanában eléggé el vagyok havazva, beüzemeltem egy Twitter csatornát, amit valamilyen módon összekapcsolok majd a Facebook oldalunkkal, így interaktívan részt vehettek majd valamilyen szinten a készülékkel töltött mindennapjaimban, tehettek fel kérdéseket vagy akár csak elolvashatjátok, hogy milyen játékot vagy épp alkalmazást találtam aznap reggel a vonatra menet az Android Marketben.

Mára ennyit, illetve kaptok még egy eléggé amatőr videót, de az X10-zel készült.

Related Posts