Xperia X10 – 1. rész

by pappfer

Elnézést a késésért. Az Xperia X10 már egy ideje nálam van, de az Android rendszer annyira új számomra, hogy igényelt némi megszokást, hogy egyáltalán annyira tudjam használni, hogy egy kis szösszenetet írjak az eddigi tapasztalataimról.

A rendszer hátteréről a Mobilarénán már mindenki megkaphatta a maga adagját, erről én nem akarok most beszélni több okból sem. Az egyik, hogy nem ez a cél. Én felhasználói szemmel kell nézzem a készüléket, és élménybeszámolót kell írjak. A másik, hogy nem értek hozzá. Azt se tudom hogy működik, csak használom. Boldogok a tudatlanok.

Ami már a képeken is látható, a kijelző óriási. Ez meg is viseli rendesen az akkut, konkrétan GSM hálózaton is egy nap alatt teljesen csutkára merül. Ez annak rossz hír, aki néha szeretne 3G hálózaton is szörfölgetni, de ígérem, mutatok egy-két hasznos Android alkalmazást, amik megkönnyítik az életet egy X10 esetében.

És ez erről is fog szólni. Nem mondom, hogy naponta, de hetente többször is lesz bejegyzés, itt a make.believe blogon, ‘Napi alkalmazás Androidra’ vagy ‘Napi játék Androidra’ címmel. Ezek ingyenes, az Android Market polcain is megtalálható alkalmazások lesznek, frappánsak és hasznosak is, válogatok majd ígérem.

Visszatérve a készülékre, egy kellemesen használható készüléket kapunk, ha vásárlásra szánjuk a fejünket. A mérete egy elég nagy buktató. Zsebben hordva kényelmetlen, a sarka szúrja az embert, ha leül vele. Ezek után jut eszünkbe az ingzseb, de a készüléknek súlya is van, így ez is felejtős. Őszintén szólva nem tudom, hogy akinek ilyen készüléke van, az hol fogja tárolni, táskába rakva semmi értelme.

Nálam a fekete változat vendégeskedik, ennek matt és érdes a hátlapja, viszont a képernyő vonzza a zsírt és a port. A fehér verziónak a hátlapja karccolhatóbb és ott érdekesen ellepik az ujjlenyomatok a zongoralakk festést. Szóval véleményem szerint a fekete jobb. De ez csak szubjektív dolog, abszolút egyénfüggő, hogy ki melyiket választja.

Egyelőre ötletem sincs, hogy mivel kezdjem el a beszámolót, szóval csak írogatok ész szúrom be a képeket. A készülék annyira sokoldalú meg annyira ismeretlen még számomra, hogy nagyon nehéz dolgom van. Mivel a tesztidőszak több hónap, így idővel biztosan lesznek írásaim, amikben kicsit több információt találtok majd, meg esetleg nem arról fog szólni, hogy aznap épp mit nyomtam félre a készüléken.

Két hatalmas buktatóval is szembesültem már most. Az egyik a telefon szoftvere. Végtelenül kiforratlan még, sokszor akadozik, de sose fagyott még ki, ami dicső. A menüben gyors, mindenhol korrekten végzi a dolgát, de a Timescape képes megfogni másodpercekre. A másik buktató a képkészítés volt. Nos nem a kamerával történő képrögzítéssel vannak gondjaim, hanem a kijelzőről készült felvételekkel. Nevezetesen két napomba telt átlag felhasználói fejjel és közepes számítástechnikai képzettséggel, hogy összehozzam az Android SDK-t a készülékkel. Vért izzadtam, de végül lettek fotók.

Igyekszem majd többet is írni. Addig pár link, amiket kár lenne nem megnézni.

Related Posts