Xperia X10 – Alkalmazáskezelés

by pappfer

Ez egy rövid bejegyzés lesz, a legfontosabb eddigi tapasztalatomat szeretném megosztani a friss X10 felhasználókkal.

Alkalmazáskezelés

Az Xperia X10 egyik legnagyobb problémája a rossz memóriahasználat. Nevezetesen a készülék az elindított alkalmazásokat nem képes bezárni, csak kilép belőlük, így azok a háttérben terhelik a rendszert és merítik az akksit. Erre a problémára nyújt nekünk orvosságot az alkalmazáskezelők széles választéka az Android Marketben. Két alternatívát is bemutatok most nektek, kezdjük is a legelején.

Advanced Task Manager

Az egyik legjobb alkalmazás, már csak azért is, mert saját widget-tel is rendelkezik, mely közvetlenül kapcsolja ki a futó programokat. Ha a menüből indítjuk a kezelőt, máris sokkal több felhasználási formáját ismerhetjük meg. Képes a telepített programok törlésére is, megtekinthetjük a rendszerállományok helyét és megnézhetjük, milyen szolgáltatásokat használ most a készülék. A Marketből ingyenesen letölthető.

Apollo Task Killer

A másik alternatíva ez a kis ingyenes alkalmazás, a legjobb része az autokill funkció, mely 5-30 percig, 5 perces bontásokban képes az alkalmazások megölésére, ezzel biztosítva helyet az újabb programok futásához. Az Apollo is rendelkezik widgettel, továbbá értesítési üzeneteket is megjelenít minden egyes automatikus leállítás után, hogy éppen mennyi futó alkalmazást lőtt ki, illetve mennyi memóriát szabadított fel. Az Android Marketből ő is ingyenesen letölthető.

Related Posts