Xperia X10 – Homescreen alkalmazások

by pappfer

A lényeg talán ezen a két képen van, ez a főképernyőm közepe és bal oldala. A jobb oldal nem érdekes, ott csak a Facebook kliens van és a WiFi, Bluetooth, GPS és a némítás gyors elérését biztosító keybar. Ez a két lap viszont annál több érdekességet rejt magában, kezdjük a főoldalammal.

Óra, dátum

Mivel előző írásomban kitértem rá, az X10 bajosan kezeli az óra widgeteket, ezért kerestem olyat, ami talán nem akad meg. Nos ez a Retro Clock és Retro Date nevű alkalmazás is megakad néha, de nem napi kétszer-háromszor, hanem sokkal ritkábban. Ilyenkor a widgetet eltávolítom, majd újra visszahelyezem. Szerintem jól néz ki, ráadásul a dátum és az óra rész külön mozgatható. Egyértelműen tetszetős. Az alkalmazások a Marketből ingyen letölthetőek.

Időjárás

Próbáltam az AccuWeathert meg megannyi más időjárás widgetet, de ez jött be a legjobban. A neve Weather. Nagyon találó. A legnagyobb érv, ami mellette szól az egy csöpp kis felirat az alkalmazásban. Nevezetesen a ‘powered by Google’. Bár hasonlóan nyomós érv az is, hogy ez az egyetlen olyan időjárás kliens, aminek néz is ki valahogy a főképernyőn elhelyezhető parancsikonja. Szintén ingyen megtalálható a Marketben.

RSS feed

A főnyeremény. Telepítés után három méretben helyezhetjük ez a főképernyőn. Az enyémen közepes méretűek, ezért fér el kettő is. A legfrissebb hírt rakja ki elsőnek, kattintásra előbújik a teljes lista. Az alkalmazás neve RSS Widget Board. A widgetek méretén kívül a feliratot és a színt is változtathatjuk. Én rendkívül hasznosnak tartom. Szintén a Marketből szereztem ingyenesen.

Related Posts