Sony Ericsson Vivaz – 7. rész

by pappfer

Még laza 1 hónap van hátra a Sony Ericsson Vivaz tesztidőszakából, még ennyit marad nálam a készülék. Lassan már kezdek hozzászokni teljesen, átnézem az sms-eket meg az általam írt email-eket, hogy mit és hogyan gépeltem el, használom a telefonzárat, hogy ne járjak úgy, mint pénteken.

Történt ugyanis már nem egyszer, hogy felhívtam anyámat a zsebemből. Olyan is volt, hogy smst írtam a zsebemből. Megesett az is, hogy nem éreztem hogy rezeg, és felvette magát a készülék, és illetéktelenek belehallgathattak egy privát beszélgetésbe. Arról nem is beszélve, hogy ha csörög és előhúzom a zsebemből, akkor tuti hozzáér valamihez az elutasító billentyű, szóval hívhatok mindenkit vissza.

Pénteken azonban bedurvult a dolog. Órán ültem és egy hívást vártam, de a telefon csak nem akart megcsörrenni. Előkaptam a zsebemből és egy nagyon aranyos üzenet várt a kijelzőn: 9 próbálkozás maradt. Adja meg a PUK-kódot. Örültem neki, mint majom a farkának. Mivel a SIM már kissé öreg, a fene se tudta, hogy hová lett a papír, amin a PUK kód szerepel. Mindemellett iskolában vagyok, szóval ez már lehetetlen. Öcsém van egyedül otthon, az ő számát fejből nem tudom. Ha esetleg megszerezném a számát, akkor se tudnám neki elmondani, hogy mit keressen. Szóval felejtős volt minden lehetőség.

Az életemet az iskolánkban kiépítés alatt álló, mobilfelhasználók miatt bevezetett ingyenes WiFi és a Mydjuice honlapon lévő adatlapom mentette meg. Konkrétan a számlakövetés miatt hoztam létre, de emlékeztem nagyjából, hogy valamelyik lapon ott van a PIN és a PUK kódom is.

Szóval probléma elhárítva, de ez akkor is kellemetlen feature egy ilyen készülékben. Lehetne azokra is gondolni, akik nem bő gatyát hordanak. Mindenesetre azóta telefonzárral zárom a készüléket, ami plusz másodperceket rabol el az életemből, de inkább ez, mint még egy ilyen akció.

Mára ennyi, gondoltam leírom, hátha ezzel megelőzök egy-két ilyen incidenst. Most nekiesek a készüléknek PC Suite-tal, vár rám közel 250 kontakt, hogy mindet átírjam +36-os formába, mindet egységesen nevezzem el és mindhez képet rendeljek. Ez már várható volt, 3 éve nem voltak szortírozva a névjegyek.

Szóval most egy hosszú sablonmunkával teli délután következik számomra. A linkeket most is beillesztem, igyekszek majd fotókat lőni, hisz itt a tavasz.

Related Posts