Sony Ericsson Vivaz – 6. rész

by pappfer

Play Now™

A Sony Ericsson gyári alkalmazásboltja. Egyelőre nem túl sokoldalú ingyenes tartalmak terén, de örömmel vettem észre, hogy ahogy a T-Mobile elkezdte forgalmazni itthon a Vivazt, az alkalmazásbolt számomra is szolgáltat olyan tartalmat, mely ingyenes és megéri letölteni. Ezek közül szedtem össze most nektek és az újdonsült Vivaz tulajdonosoknak egy kis ízelítőt. Az alkalmazások egytől-egyig ingyenesek, letöltésüket számítógéppel is el tudjuk intézni, de akár a telefonunkon is böngészhetünk és tömhetjük tele a virtuális kosarunkat. Én egy gyorsétteremben böngésztem az ottani számítógépeken, a nekem megtetsző alkalmazásokról sms-t küldettem a készülékre, így mikor ingyenes hotspothoz kerültem, mindet letöltöttem a Vivazra.

Equalizer

A gyári zenelejásztó egyik nagy hibája a hangszínszabályzás hiánya. A Sony Ericsson alkalmazásboltjából letölthető Equalizer sem képes felhasználói beállításokat alkalmazni, csupán előre megadott listából választhatunk kedvünkre hangsémát. A műfajokon keresztül a maximális hangerőig mindent megtalálunk, ám a legjobb választás a Walkman™ telefonokból ismert MegaBass™. A változás már a gyári fülhallgatóval hallható, de profibb felszereléssel még szembetűnőbb és még élvezhetőbb. Megéri letölteni.

Snaptu

A Vivaz gyárilag rendelkezik Twitter és Facebook eléréssel is, de a Snaptu-t megéri letölteni. A legjobb program, mely magába foglalja a ‘social networking’ témájú oldalakat, így nem kell mindenféle külön programmal birkózni, ha szeretnénk kipostolni valamit a Facebook adatlapunkra. A program másik előnye, hogy szemben a beépített Twitter és Facebook alkalmazásokkal, ez kezeli a teljes képernyős QWERTY billentyűzetet. A gyári Facebook saját billentyűzettel a Twitter pedig csak alfanumerikussal hagyja írni a felhasználót.

A program nagy előnye még, hogy beépített időjárás-előrejelző, hírolvasó lehetőségeket is tartalmaz, továbbá a kiegészítő alkalmazások listája is meglehetősen hosszú. Ha valaki szeretne mindent egy helyen elérni akkor ez egy kötelező alkalmazás. Nekem a kedvencem jelenleg.

Quick Draw

Mókás játék, mely a gyorsulásmérőt használja. Az ötlet valami kegyetlen, a játék primitívsége egyben a vonzereje is. A sztorija egy pisztolypárbaj. A készüléket függőlegesen a zsebednél kell tartani, ha rezdül, akkor felrántod a karod, mintha a pisztolyt kapnád elő. Ilyenkor három lehetőség van.

  1. Gyors voltál és lelőtted a banditát. Ilyenkor az időd alapján pontot generál a telefon, ez alapján tudsz rekordokat felállítani. Ez a küzdelem része a dolognak.
  2. A bandita gyorsabb volt. Meghaltál, lehet újra próbálkozni.
  3. Annyira gyors voltál, hogy a telefon kicsúszott a kezedből és nyílegyenesen repül valamerre. Ez az adrenalin üzemmód. A Nokia N900-ban van olyan alkalmazás, hogy milyen magasra tudod feldobni a készüléket. A rekordodat beküldheted és egy Darwin-díjas listára kerülhetsz vele. Epic.

Quadra Pop

Erről a játékról nem tudok nyilatkozni. Nevezetesen annyira meredek érintőképernyőn játszani, hogy folyton meghalok, pedig minden eddigi Sony Ericssonomon a legalapvetőbb játékok közé tartozott és imádtam is. Lehet hogy a hiba bennem van. Mondjuk öregszem.

Ennyit a Play Now™-ról, nyugodtan lehet töltögetni, mindenféle készülékekre találtok tartalmakat regisztráció után. Vannak olyan dolgok, amiket kötelező megszerezni. A választék még kicsi Vivazra, de remélem a készülék terjedésével egyre több téma és alkalmazás kerül fel.

Majd még jelentkezem. Addig itt vannak a szokásos linkek, böngészgessetek.

Related Posts