Sony Ericsson Vivaz – 4. rész

by pappfer

Majdnem 4 giga zene, válogatottan hörgős dolgok. Kereken 2,5 gigányi film, körülbelül három órányi szórakozás jó minőségű mp4-ben. És ennyi, hogy maradjon még egy kevés hely a képeknek és videóknak. Ugyanis ma indulok, a 17.00-ás vonattal Velence felé és hozzávetőlegesen sőt konkrétan is egy hetet maradok olasz földön. Kicsit félek, az olasz-tudásom kimondhatatlanul rossz, de viszek társalgási szótárt. Bár aki kitalálta, azt megnézném, hogy miként is használja, mert ha mondanak egy mondatot, én tuti nem fogom fellapozni az egészet.

Kicsit több, mint 24 óra töltő nélkül, ráadásul teljesen leamortizálva. Nem fogom kímélni. A jelszavakat a Picasa-hoz és a Youtube-hoz is kimentettem már, hátha lesz kint lehetőségem netet használni telefonról. Legalább Velencében legyenek ingyenes WiFi hotspotok. Majd kiderül.

Az utazásra felpakoltam egy-két játékot is a készülékre, róluk szeretnék mesélni kicsit. S60v5-re elég könnyen találni játékot, de olyat, amit élveznél is, na olyat nagyon nehéz. Itt ismét leszögezném, hogy a Snapshot program továbbra sincs Vivazra optimalizálva, így nem minden játékról engedett képet csinálni.

That Roach Game

A játék egy érdekes dolog, hihetetlenül lekötné az embert, de ennek a kijelző technológiája gátat szab. A multitouch funkció hiánya miatt gyors a játékmenet. Sajnos.

A játék apropója a Dél-Afrikai Köztársaság csótányainak burjánzása. A kijelzőn változó díszletekként szobák jelennek meg, majd hirtelen elindulnak a csótányok. A lényeg, hogy nyomjuk őket agyon, ezzel megakadályozva, hogy az kijelzőről eltűnjenek. Élményfaktora magas, nagyon beteg játék, de csak rövid ideig tart. Megéri beszerezni valahonnan.

Shake it!

A legelvetemültebb játék, amivel eddig találkoztam. Igazából egy nagyon primitív és céltalan dolog, de képes félreértéseket szülni. Főleg ha az összes fiú ezzel játszik egy órán a pad alatt. Mert ez történt és nem sokon múlt, hogy valamiféle retorziót alkalmazzanak a pedagógusok.

Adott egy üveg kóla. A cél, hogy a telefont rázva (!) minél hamarabb kirobbanjon. Ha sikerült szétrobbantani, ajándékot kapunk az időnktől függően, ezek kis ikonok az Awards menüben. Némelyik beállítható háttérképnek is. Értelme nem sok, a perverz értelméből vicces dolog, az elvileg felnőtté váló kamaszokat viszont kicsit huzamosabb ideig, konkrétan 2 napig teljes mértékben lekötötte.

Brick Breaker Revolution

Nem hiszem, hogy kell ennél többet mondanom a játékról. Mindenki ismeri a non-touchscreen verziót. Ez az S60v5 változat csak annyiban különbözik, hogy a Pad-et az ujjunkkal húzzuk.

A pályákat egyfajta fájlrendszerként tudjuk léptetni, minden egyes dokumentum megsemmisítése ad némi plusz bónuszt, a dokumentumokat egymástól viszont kisebb pályák választják el, ezeken is van lehetőség bőven a pontszerzésre.

Sudoku Master

Aki nem játszott még soha életében sudokut, annak én most nem fogom elmagyarázni a szabályokat. Ez egy teljesen alap játék, semmi kirívót nem produkál, ha a Metropolban találhatót már kitöltötte az ember a villamoson, akkor utána előkerülhet és unalmas helyzetekben tornáztathatja az agyat.

WWE 2010

Mivel a küzdősportokhoz nem értek, ezért nem nagyon ragoznám a dolgot. A WWE jelentése World Wrestling Entertainment, nekem kicsit olyan pankráció szagú a dolog, csak kevesebb asztaltöréssel az ellenfél hátán. Szóval a saját tudatlanságom miatt nem tudok erről többet mondani, aki tud rajtam segíteni, írhat a fórumba, majd kiegészítem ezt a bejegyzést a pontos leírással.

A játék amúgy leköti a figyelmet és élvezhető, hiszen egyszerre kell a közönségnél a lehető legtöbb csillagot elérni őrjöngéssel és mindemellett védekezni kell és támadni. Többféle ütés és rúgás létezik, van minden játékosnak egyéni fogása is, mellyel eléggé nagyot tud sebezni.

Egyelőre ennyi játékkal büszkélkedhetek, a többi egyszerűen nem akar elindulni, hisz van azért némi különbség az 5800, a N97 és a Vivaz között.

Végezetül íme három videó, remélem ennyi elég lesz most egy hétre, amíg nem leszek elérhető.

Addig is lehet nézelődni és kérdezgetni, majd hallatok magamról egyszer-kétszer.

Related Posts