Xperia M – Kezdőknek nagyszerű

by Lasy

Igen, a címen nem kellett sokat gondolkodni, mert eme készülék belső felépítése mondhatni már tucatszámban van. Hasonló, mint egy mini, mini pro, Live with Walkman, és társai.

A készülék létezik kétkártyás kivitelben is, ami szerintem jobban fog menni, mint az egy simes. Egy kis promo videó a duálosról.

Tulajdonságok:

  • Méreteit tekintve a könnyű kategóriába sorolnám az ő 124 x 62 x 9,3 milliméteres, és 115 grammos tömegével.
  • Qualcomm Snapdragon S4 Plus MSM8227 chipset
  • 1GHz dual core processzor
  • Adreno 305 grafikus gyorsító
  • 4 GB Belső tárhely, melyből a progiknak 2,2 GB marad
  • 5 megapixeles kamera autófókusszal, HD videófelvétel 30fps-el

A készüléket kézben tartva valami csúszásgátlós hátlapot érezhetünk, mely kimondottan jó érzést kelt.

Doboz és tartalma:

  • EC450-es adatkábel
  • EP800 töltőfej
  • BA900 akkumunlátor
  • sok papír

Külső megjelenés:

A készülék a szögletes vonalat viszi, vagy hozza vissza. A készüléket szemből nézve egy szép teljes kijelzőt kapunk, ami 4 hüvelykes és 480 x 854 pixeles felbontású. A bal felső sarokban egy előlapi kamera kapott helyet, középen a hangszóró, alatta a SONY logó. Alul a mikrofon, és egy LED. (töltés, visszajelzés..)

A készülék bal oldalán kapott helyet az USB csatlakozó.

A készülék tetején kapott helyet a 3.5-es füles csatlakozó.

A készülék jobb oldaára zsúfoltak mindent. kamera gomb, hangerő vezérlés és a bekapcsoló gomb.

A készülék alján csak egy kis nyílást vélünk felfedezni, ami nem más, mint a nyakba akasztó nyílása. 🙂 Amint leszeded a hátlapot, a csavarra tudod feltenni a nyakba akasztót, vagy csukló pántot. (Ezt sem fogom használni.)

És végül, de nem utolsó sorban nézzük a hátulját. Felső részén helyezkedik el az 5 megapixeles kamera, mellette a fotófény. Kicsit alatta a SONY logó, majdnem középen egy kis ikon, ami felhívja a figyelmünket, hogy ez a készülék NFC támogatott. Alul egy Xperia logó, és alatta a dizájnos hangszóró rész.

A hátlap teljesen egyben vehető le, ami kissé megnehezíti a levételt. De ugye nem arra kell számítanunk, hogy minden nap 2-3 szor fogjuk levenni a hátlapot. 🙂

A hátlapban lévő kis fekete lapocska az NFC. Ezen eszköz annyit tesz, hogy ha közelbe teszünk egy másik NFC-s készüléket, akkor ahhoz kapcsolódik pl Bluetooth-on keresztül, és átküldi a fájlokat.

Mint látható, a hátlapot levéve fellelhető lesz az akkumulátor, a sim foglalat, és a microSD foglalt. A sim foglalat itt csak a dizájn végett lett microSIM, hiszen mint látható a képen is simán elfért volna a normál sim. 🙁

További képeket a google+ oldalunkon láthattok.

A teszt hamarosan folytatásra kerül, amiben a menüt, és alkalmazásokat vesszük szemügyre kissé.

Related Posts