Xperia L – Kamera és összegzés

by Lasy

Kamera

xperia-l-features-design-betterviewing-1240x716-255d69d693a3826953a93ae1ada861d8

A készülékbe egy 8 megapixeles 720p-s kamerát tettek, ami elvileg nagyon szép képeket készít napsütésben is. Viszont sajnos akárhogy is szerettem volna, nekem nem sikerült sehogy sem szép képet csinálni, leszámítva jó pár vakus képet, amik elég jól sikerültek.

Kezdjünk is bele. LED villanóval és Exmor RS szenzorral is fel van szerelve a kamera, de valahogy nem látok automata módot, amiben ő saját maga beállítana mindent rendesen. Ebből adódóan sajnos nem lett olyan szép a kép este, de ugye nem is gondoltuk komolyan, hogy egy telefonnal olyan szép képet lehet készíteni mint egy rendes digitális géppel.

Fotózás

Nagyon sok beállítási lehetőséget találunk a készülékben, de nem hiszem, hogy egy átlag felhasználónak kell ennyi.

   

Kameraképek

Még több kép a Picasaweb oldalunkon, valamint ide kattintva érhető el.

A kamerát felszerelték HDR funkcióval is. Egyszerűen úgy lehetne megfogalmazni, hogy csinál 3-4 képet, amiből kihozza a legjobbat. Ebben max 7 megapixeles képet lehet készíteni. A sötétebb világosabb lesz a színek jobban láthatóbbak. Pl. felhők fotózásánál nagyon jól látható a különbség.

HDR nélkül

HDR nélkül

HDR +

HDR+

Tesztképeket a Picasaweb oldalunkon érhetitek el.

Videó felvétel

Maga a kamera egy 720p-s HD felvételre képes.
Itt már nem voltak gondjaim a felvétellel. Nagyon szép tiszta videókat tudtam vele készíteni.

Youtube csatornánkon meg is nézhettek.

Extrák

Elsőknek az extrát hoznám előtérbe, mert számomra meglepő ez a STAMINA mód. Igazság szerint az energiamegtakarítást váltja fel, és számomra majdnem dupla akkuidőt hozott ki.

Eleinte olyan 11 óra körül bírta az akku az én használatom mellett. ez folyamatos 3G-s internet, ahol van Wifi ott az is. Ezek után a Facebook is szinkronizál, és van közte 1-2 játék is.
A Redline Rush autós játékkal a fiam 4:40 percet tudott folyamatosan játszani mire a készülék azt írta, hogy 5%-on van az akku. Hozzá kell tenni, semmi melegedés nem volt érezhető az Xperián. Ez volt igazán a meglepő. Na jó volt egy csöpp, de nem említésre méltó. A STAMINA móddal amikor a kijelző kikacsol akkor a Wifit és a 3G-t is bontja, így az csak akkor szinkronizál, ha bekapcsolom a kijelzőt. Ezt kicsit furcsállottam, de kényelmesem lehetett használni így is. Az akku üzemideje viszont 21 órára ugrott fel, tehát eléggé jól spórol az energiával.

Összegzés

Elérkeztünk a készülék összegzéséhez, ami számomra azt jelenti, hogy hamarosan vissza kell szolgáltatni a kicsikét. Igazából nem is egy kis teremtmény, de kézben fogva hamar megszokható.

Pozitívumok:

  • Nagyon kényelmes kialakítás
  • Átlagos akkuidő
  • Gyors rendszer

Hátrányok:

  • Kamera nem minden esetben csinál jó képet.
  • Folyamatos játék mellett 4:40 percet bír csak.

10 pontos értékelés:

  • Design: 8
  • Kijelző: 8
  • Anyaghasználat és az összeszerelés minősége: 9
  • Kezelhetőség, sebesség: 9
  • Telefon funkció: 8
  • Adatkommunikáció: 8
  • Kamera: 7
  • Zene és videó lejátszás: 7
  • Akkumulátor üzemidő: 7
  • Ár / érték arány: 5

Összesen: 7.6

Az Xperia L készüléket olyan személyeknek ajánlanám, akik szeretnek fotózni, és ha nem fontos a napközbeni internet hozzáférés. STAMINA módban az akkumulátor használata elérheti a 2 napot is. Nálam átlagosan 14-16 órát bírt. STAMINA módban 21-28 órát.

T-mobile-nál dominoban 74990.- forint.
Telenor-nál praktikummal 76034.- forint.
Vodafone-nál vitamaxban sajnos még nem kapható.
Természetesen ezen szolgáltatóknál előfizetéssel olcsóbban is megkaphatjuk.

A tesztkészülékért köszönet a Sony Magyarországi képviseletének!

ui:

Meglepetésemre a teszt alatt jelent meg a Google könyvek alkalmazás, ami csak úgy a telefonba is belekerült. Mondom akkor legyen egy kis frissítés is. Sajnos magyar nyelvű könyvet nem találtam az első napon. Azóta viszont találkoztam eggyel. Sajnálatomra csak egy „SCAN” verziót sikerült találnom, de élvezhető volt a minősége is. Ami nagyon tetszett, hogy teljesen egy lapozós verziót adott a Google nekünk. Képekben ez így néz ki:

Screenshot_2013-07-19-09-22-18 Screenshot_2013-07-19-09-21-15 Screenshot_2013-07-19-09-21-25 Screenshot_2013-07-19-09-21-46

Reményeim szerint lesz rá kereslet, és bővülni fog a magyar könyvek listája is.

Related Posts