Xperia L – menü és alkalmazások

by Lasy

Elérkeztünk a szoftveres részhez.

A menüt már jól megszokhattuk, de egy csöpp kis változást észlelhetünk benne. Persze sokan vannak, akik már modosított romot használnak, azoknak ez a menü nem újdonság. De a legtöbb embernek szerintem az lesz.

  

Bevallom, én nagyon örültem, mikor a négysarkos menüt elhagyták, hiszen a felső részekhez mindig widgetet tettem, így azok el is vesztek. A mostani menü kinézetéhez lehet hozzáadni ablakokat, és el is lehet venni. Igen, ez egy számos indok, mert már régen is zavart, hogy azt nem lehet változtatni. Igaz, az emberek többsége inkább megszokta az 5 oldalt, és nem válogatott, de nekem elég a 3 is, hiszen azon is elférek. Persze ha facebook-ot kiteszem, nem biztos, hogy elég… Az oldalak hozzáadása, és elvétele ugyanúgy fontos, mint az is, hogy én saját magam adhatom meg, melyik legyen a kezdőoldal. Igen sokan használnak touchwizz launchert, és ott csak az első oldalról lehet indulni. Persze mire az ember elér a 7. oldalra, már azt sem tudja, mit is akart. De ez is csak megszokás kérdése lehet.

A menübe belépve az alkalmazásokat rendezhetjük is mint eddig, egyéni, betűrend, legtöbbet használt, vagy utoljára telepítettek közül választhatunk. Én már megszoktam a betűrendeset, így azt használom. Mivel nincsen fizikai vissza gomb a telón, csak az érintő részen, így a jobb felső részbe került a további beállítás menü, amiben lehet eltávolítani, megosztani, és testreszabni. A testreszabásban maga a widget hozzáadás, elvétel, vagy parancsikon kirakása, és a témaválasztás is megtalálható.

A témaválasztóban nyolc témát lehet elérni, ami a zárképernyő hátterét is megváltoztatja.

Nézzük, milyen alkalmazásokat találunk a telefonban.

Maga az ALBUM alkalmazás már nem számít extrának, de nekem akkor is tetszik. Vannak, akik azt mondják, hogy a quickpic sokkal jobb, valószínűleg azért, mert megszokták.

   

A Biztonsági mentés és visszaállítás nagyon hasznos, mert ebből akár az alkalmazásinkat is vissza tudjuk tenni, nem csak a telefonkönyvünket.

  

Chrome a gyári böngésző, aminek nem örültem abból a szempontból, hogy nagyon nagy. Így sok helyet elfoglal. Igaz, ennél a készüléknél nem kell ilyenre odafigyelni, de nem árt. Meg tud telni a memória minden telefonban…

  

Az E-mail appot nem nagyon használom, mert a Gmail szinkronizálás elég számomra.

A Feljegyzés alkalmazás egy hasznos kis dolog, nagyon sok jegyzetet tehetünk ki az „asztalra” és nagyon jól testreszabható. Mint pl. milyen vastag legyen a betű, dőlt, aláhúzott, színe, és még nagyon nagyon sok…

 

A Filmek között találhatjuk meg a videóinkat. Illetve ha van wi-fis TV-nk, akkor a Throw-ra kattintva máris összeköthetjük a készülékeket.

  

A Reader by Sony app sajna kis hazánkban nem működik, de benne van. 🙂

A Sony Select egyre több Sony készülékben található meg, ami a gyártó Google PLAY választéka, sajnos még mindig nem tud magyarul. 🙁

Térkép: Erről szerintem semmit nem kell mondani. Aki használja, az tudja, aki nem, az nem.

 

Mivel a készüléken 4.1 Jelly Bean fut, így a térkép is frissült 7.0.0-ra. Erről bővebben a fórumon olvashattok.

Az Xperia Link segítségével a telefon hálózati kapcsolatát használva csatlakoztathatjuk a táblagépet vagy a számítógépet az internetre.

 

YouTube: Szerintem felesleges bemutatni bárkinek is.

  

Egy antutu teszt futtatásakor eléggé jó eredményt kaptunk belakott készüléken.

     

Következő részünkben a kameráról lesz szó, és összegzem is a készüléket.

Related Posts