2011-es visszatekintő

by Chabee

A 2011-es év végéhez érkeztünk, így hát itt az ideje, hogy visszatekintsünk a lassan elmúló/elmúlt esztendő fontosabb eseményeire, melyek a Sony Ericsson és a Sony Ericsson Portál körül történtek. Nézzük tehát röviden, hogy mi is történt 2011-ben.

Az év egy hatalmas bejelentéssel indult, amikoris januárban, a CES kiállítás keretein belül bemutatkozott a gyártó 2011-es évre szánt csúcskészüléke, a szépséges Xperia arc, olyan technikai újdonságokkal együtt, mint a Sony Mobile Bravia Engine, a HDMI kimenet, és az Exmor R CMOS kameraszenzor.

Minden évben februárban tartják a világ legnagyobb telekommunikációs szakkiállítását, az MWC-t, idén ott mutatkozott be a 2011-es Xperia portfólió három újabb tagja, a Vivaz utódjának is beillő Neo; annak kicsúsztatható QWERTY billentyűzettel szerelt variánsa, a Pro; és a kicsúsztatható játékvezérlővel felszerelt, PlayStation minősítésű Play, továbbá a hozzá tervezett Extras DK300 Multimedia Dokkoló is.

Áprilisban bejelentésre került az Xperia X8 Walkman változata, a W8. Április közepén a Sony Ericsson feloldhatóvá tette a 2011-es független Xperia készülékek bootloaderjét.

Május elején a Sony Ericsson leleplezte a világ legkisebb Androidos okostelefonjainak második generációját, az új Xperia mini-t és annak kicsúsztatható QWERTY billetnyűzetes tesóját, a mini pro-t. A hónapban két Japánnak szánt nagyágyú is bemutatkozott: az Xperia arc feltuningolt változata, az Xperia acro SO-02C , valamint az S007 típusjelzésű fotós kagylómobil. Kínában ebben a hónapban debütált a WT18i típusjelű Walkman mobil.

Júniusban mutatkozott be a két alsókategóriás, zárt rendszerrel megáldott mobil, a Mix Walkman és a kicsúsztatható QWERTY gombsorú társa, a txt pro. Ebben a hónapban szivárgott ki  egy látványterv az állítólagos kétmagos processzorú Xperia duóról, ami bejárta a világsajtót, de azóta sem hallottunk róla.

A júniusi CommunicAsia kiállításon a gyártó új készülékekről rántotta le a leplet: a vékony és elegáns Xperia ray-ről, az Xperia mini víz és porálló testvéréről, az Xperia active-ról, és a zárt rendszerű, fix QWERTY gombsorú txt-ről. Ugyanekkor került bejelentésre két új Extras tartozék is, a stílusos LiveSound headset és LiveDock dokkoló.

Július végére megérkezett az Xperia X10 készülékre a várva várt Android 2.3.3-as szoftverfrissítés.

Augusztusban az Xperia mini elnyerte a legzöldebb okostelefonnak járó díjat, míg az Xperia arc a legjobb kamerás telefonnak járó díjat az EISA-tól. A hónapban megtörtént a Live with Walkman okos zenemobil bejelentése.

Ezt követően bejelentették az Xperia neo 5 megapixeles kamerájú változatát, a neo V-t, illetve a 3D panorámafelvételt is tartalmazó Android 2.3.4-es frissítést. A hónap végén a gyártó előrukkolt az erősebb processzorral felszerelt, immár fehér, fekete, és rózsaszín színekben is elérhető Xperia arc S készülékkel.

Szeptember végén bemutatkozott a Japánnak szánt legújabb divatos kagylómobil, a Sony Ericsson Urbano Affare.

Októberben ünnepelte a Sony Ericsson a 10. születésnapját, majd nagyot néztünk, amikor a hónap végén érkezett a részben jó, részben rossz hír arról, hogy a Sony kivásárolja az Ericsson tulajdonrészét.

November elején érkezett meg a 2011-es Xperia készülékre a 2.3.4-es Android frissítés.
A hónap elején láthattunk először élőképeket a Sony Ericsson Nozomi néven pletykált 2012-es csúcskészülékéről. Ebben a hónapban erősítette meg a Sony Ericsson, hogy a 2011-es Xperia készülékek megkapják az Android 4.0 frissítést, vagyis az Icecream Sandwich-et. Szintén novemberben értesültünk néhány 2012-es készülék kiszivárgott adatfájljáról.

Decemberben jó minőségű élőképek érkeztek Nozomi-ról, kiszivárgott egy újabb Xperia is, és pletykák érkeztek a 2012-es Xperia család első pár tagjáról is.

Portálunk idén februárban fórumunk mobilos verziójával és saját Android alkalmazásával ajándékozta meg látogatóit.

Novemberben elindult Google Plus oldalunk (ami sajnálatos módon nem működik jelenleg) és új fejlécet kapott a főoldal, de ami sokkal fontosabb, hogy novemberben olvashattátok a SE-Portál eddigi talán legfontosabb bejelentését a jövőbeni tervekről.

Örvendetes, hogy 2011-ben is számos Sony Ericsson készüléket tesztelhettünk make.believe blogunkon, ami remélhetőleg 2012-ben sem lesz másképp!

Idén is szeretnénk megköszönni látogatóink, fórumozóink bizalmát és segítségét, reméljük hogy 2012-ben is figyelemmel kísértek minket! 🙂

 

 

 

 

 

 

Related Posts