Xperia acro: Specifikációk

by jelcstamas

Xperia acro SO-02C 04

Megérkezett a Sony Ericsson Xperia acro SO-02C hivatalos specifikációs listája, tehát most az NTT DoCoMo variánsról lesz szó, hogy a KDDI variáns SOI11 miben fog különbözni, még nincs hivatalos adat.

Méreteit tekintve az acro sem nevezhető egy vastag készüléknek: 127 x 63 x 11,8 mm, amihez társul a 135 grammos súly. Készenléti idő FOMA/3G hálózaton 400 óra, míg GSM hálózaton 260 óra (mind a két adat laboratóriumi körülmények között lett mérve). Beszélgetési idő FOMA/3G hálózaton 350 perc, míg GSM hálózaton 390 perc. Az akkumlátor kapacitása 1500 mAh.

Kijelző tekintetében ugyanaz, mint az Xperia arc és az SO-01C, tehát egy 480 x 854 pixel felbontású, 4,2 hüvelyk méretű Bravia Mobile Engine technológiával feldobott reality display, vagy ahogy Japánban hívják: Clear Black Panel.

Xperia acro SO-02C Bravia Mobile Engine Reality Display

OS szempontjából az Xperia acro SO-02C is Android 2.3-at kap, amihez társul 512MB RAM és 1GB ROM. Akárcsak nálunk, úgy Japánban is megkapják az Xperia készülékek a Timescape funkciót, bár ott más SNS oldalakat támogat, mivel náluk a Facebook rendkívül népszerűtlen. Ami legnagyobb különbség az SO-01C (arc) és az SO-02C (acro) között, az az NFC támogatás, azaz a mobilfizetés lehetősége, ami a szigetországban már elterjedt és elfogadott fizetési forma.

A kamera 100%-ig ugyanaz, mint a gebe testvérnél, tehát egy LED villanóval megtámogatott, 8 megapixeles, Exmor R mobile CMOS szenzorral szerelt modul. Az acro is megkapta az arcfelismerő, az autofocus, az önkioldó, a touchfocus, és a képstabilizátor funkciókat. Videózás tekintetében a maximális felbontás az SO-02C esetében is HD 720p.

Xperia acro SO-02C Exmor R Mobile

Hálózati támogatásból japán szokás szerint jól áll az acro, ugyanis támogatja a GSM hálózatokat is, ezért érthetetlen, hogy nálunk ezek a készülékek miért nem jelennek meg. A Sony Ericsson Japan fokozottan felhívja rá a figyelmet, hogy az SO-02C nem vízálló, ami ott alap.

Ami még különbség az Xperia arc és az Xperia acro között, az az IRDA jelenléte, ami a Media Remote funkciónál jöhet a legjobban.

sonyappli_im

Valamint különbség még a TV vevő, ami nálunk nem működne a más szabványok miatt, bár nem is hiszem, hogy erre Európában nagy igény lenne.

Xperia acro SO-02C TV

Ezeken felül minden másban megegyezik az Xperia arc és Xperia acro, tehát van HDMI, dlna, Bluetooth 2.1. Az NTT DoCoMo által forgalomba kerülő SO-02C fekete, fehér, és kék színben jelenik meg júniusban. A KDDI variáns SOI11 megjelenési dátumáról még nincs hír, csupán annyit tudni, hogy náluk fekete, fehér, és piros színben jelenik meg az acro.

A Sony Ericsson Xperia acro SO-02C hivatalos oldalát itt találjátok, a korábbi Xperia acro cikkeket pedig erre keressétek!

Related Posts