Xperia mini pro – Kamerázzunk!

by pappfer

DSC08973

Elérkeztünk a Sony Ericsson Xperia mini pro teszt harmadik írásához, amiben a kamerát fogom kivesézni. A mini pro kamerája meglehetősen sokat fejlődött az előd, X10 Mini Pro optikájához képest, bár az is tény, hogy lényegesen gyengébb, mint a 8 megapixeles testvérei és itt nem a felbontásra gondolok.

Mint már azt a legtöbben tudhatjátok az Xperia mini pro kamerája 5 megapixeles, amit a tervezők megerősítettek autofocus támogatással valamint egy LED villanóval. A legnagyobb változás talán a videózást érinti, ugyanis az előd 480p-s videójával ellentétben a mini pro már HD 720p-s videókat rögzít. Vannak változások, amik pozitívak az X10 Mini Pro-hoz képest és vannak olyan változások, amik sajnos negatívak.

07

Hatalmas és gondolom sokaknak örömteli változás, hogy a mini pro esetében már nem feledkeztek meg a beállítások integrálásáról, ugyanis itt már megkapjuk a nagyoknál megismert töménytelen beállítási lehetőséget, mint az a fenti képen is látszik.

Nem igazán szeretném húzni felesleges szavakkal az időt, inkább nézzük a tesztképeket, amiket a Picasa galériában megtalálhattok!

A fényképeknél a legnagyobb probléma a vonalélességgel adódik, bár ha fixen betámasztjuk a készüléket, akkor erősen javul a dolog, bár ez sokakat nem vigasztal. Ami kicsit pozitív lehet, hogy ez egy szoftverfrissítéssel orvosolható, ami nem egyszer megtörtént már a gyártó készülékeinél, konkrétan az előd Xperia X10 Mini Pro esetében is így volt.

Mint fentebb már említettem, a legnagyobb változás a videós funkciót érintette, hiszen itt is megkapjuk a rengeteg beállítási lehetőséget, valamint a felbontás is nőtt az előd 480p-s képességéhez képest 720p lett. Ami kicsit visszalépés, hogy a folyamatos autofocus kikerült a repertoárból, de ebben az esetben is számíthatunk még előrelépésre a jövőben, hiszen ez is orvosolható egy szoftverfrissítéssel. Gyaníthatóan a drágább modellek képességei miatt maradt ki egyelőre.

Mint látható, azért lényegesen jobb produktum kreálható a mini pro-val, mint az elődjével. Sok fórumon olvasható bizonyos hibajelenség, amiben arra panaszkodnak, hogy a videókban hallható egy kis ciripelő hang, ha nem elég a háttérzaj, ami elnyomja. Erről a következő írásban lesz szó! 🙂

Folytatás következik …

Related Posts