Xperia mini pro – Itt a második felvonás!

by pappfer

Sokaknak valószínűleg a most nálam lévő telefon a kedvence az idei Xperia sorozatból, hiszen a Sony Ericsson magasra tette a mércét az előddel, kompakt méretben kellett egy újabb okostelefont készítenie, amibe a kor elvárásainak megfelelően mindent bele kellett zsúfolni. Nagy örömmel jelentem be, hogy ez meglehetősen jól sikerült … sőt!

DSC08986

A Sony Ericsson Xperia mini pro megtartotta az előd “minisségét”, aranyosságát, szeretnivalóságát. Így 5 nap elteltével valami olyasmi kerített hatalmába, mint tavaly az X8 esetében, úgyhogy lehet, hogy megtaláltam az idei telefonom és nem várok az Xperia pro-ra. Kellő mennyiségű újdonságot csempésztek bele az elődhöz képpest, hiszen mostantól számomra is használható méretű kijelző került bele, ami eszeveszett szép minőséggel rendelkezik, felturbózták a processzort, a kamerát, adott az Android 2.3 és nem mellesleg a UI is átalakításra került, amivel lényegesen jobban testreszabható lett a készülék az elődjénél.

Ami viszont kifejezetten dicséretes, hogy a hátlap anyagát is az elődtől örökölte, tehát egy matt, kellemes tapintású plasztik került ide, ami a PLAY-nek sem ártott volna.

Külső tekintetében is sokan örülhetnek, ugyanis sokak problémája volt, hogy ugyanaz a design jellemzi az összes Xperia készüléket, megérkezett a vérfrissítés. Szerintem nálam jobban senki nem tartott az érintőgomboktól, de szerencsére kellemesen csalódtam, okosan megoldották a mérnökök és nagyon ritka, hogy véletlenül rátapicskolok.

Külső tekintetében, már ami az elrendezést illeti nem sok változás történt az elődhöz képpest, ami pozitív, hogy a microUSB csatlakozó a billentyűzet alól a készülék tetejére költözött és kapott egy kis ajtócskát is, hogy ne menjen tele porral.

DSC08972

Szerencsés dolog az is, hogy ezt a készüléket nem érte el a Sony Ericssonra mostanság jellemző anorexia mánia és az Xperia mini pro megmaradt aranyosan ducinak, ami kifejezetten jól jön, mikor az ember a QWERTZ gombsort használja, ami nem mellesleg kegyetlenül kényelmes gépelést biztosít.

A készülék doboza tartozékok szempontjából erősen közepes. Kapunk egy képernyővédő fóliát, egy MH410 headsetet, egy EC450 adatkábelt, egy pici törlőkendőt, egy EP800 töltőfejet, egy vagon papírt, valamint egy 2GB-os microSD kártyát, de ezeket megtekinthetitek az alábbi unboxing videóban is.

A következő írásban a szoftveres újdonságokra és nyalánkságokra térek ki! 🙂

Related Posts