4,3″ AMOLED kijelzővel érkezhet az új Sony Xperia okostelefon

by pappfer

AMOLED

A China Times szerint a tajvani AUO vállalat 4,3 hüvelykes kijelzők gyártásába kezd a Sony Mobile számára. A Sony mindeddig TFT-LCD kijelzőket használt okostelefonjaiban.

Ha hihetünk a híreknek, a 4,3″-es AMOLED kijelzőket az AUO a Sony közreműködésével gyártja majd, méghozzá hamarosan, ugyanis a tajvani cég már a második negyedévben nagyobb mennyiségű paneleket szállít a Sony-nak.

A Sony jelenlegi zászlóshajója, az Xperia S gyönyörű 4,3″-es TFT-LCD kijelzővel rendelkezik, melynek pixelsűrűsége világelső, és felbontása is az egyik legnagyobb a jelenlegi piacon. Nem beszélve arról, hogy az újabb Sony okostelefonoknál már a Bravia Engine technológiát használják.

Februárban a Mobile World Congress-en mutatta be a japán gyártó az Xperia P okostelefonját, mely az első, amelyik WhiteMagic technológiát használ. A WhiteMagic az alap RGB (piros, zöld, kék) pixelek mellé egy negyedik, fehér pixelt ad hozzá, amely segíti az olvashatóságot napfényben, valamint csökkenti az energiafogyasztást sötétebb fényviszonyok között.

Related Posts