Pénzügyi eredmények 2011 Q3

by jelcstamas

Pénteken megérkezett a Sony Ericsson harmadik negyedéves pénzügyi jelentése, ami ugyan sokkal jobb lett, mint a második negyedéves eredmény, azonban elmaradt a tavalyi év hasonló időszakához képest!

Sony-Ericsson-logo

Az idei év harmadik negyedévében a Sony Ericsson 9,5 millió készüléket értékesített, ami az előző negyedév 7,6 milliós darabszámához viszonyítva erős javulás, azonban a tavalyi év harmadik negyedéves 10,4 milliós eladásához viszonyítva elmaradás. Az eladott készülékek átlagára is nőtt, ez 2010 3. negyedévében 154 Euro volt, a múlt negyedévben 156 Euro volt, míg a 2011-es 3. negyedévben 166 Euróra emelkedett. A nettó nyereség, ami a leginkább számottevő változásokat hozott, ugyanis 2010 3. negyedévében 49 millió Eurós nyereséget produkált a Sony Ericsson, az idei 2. negyedévben 50 milliós veszteséget termelt a gyártó, ami a 3. negyedévre 0 lett, azaz konkrétan profit nélkül zárta a negyedévet a vegyesvállalat.

Az eredményért egyértelműen okolható az év eleji Japánt ért katasztrófa, hiszen rengeteg húzótermék késett, de látszik, hogy ezt kezdi kiheverni a Sony Ericsson, a veszteséget sikeresen visszadolgozták. A következő negyedévben reméljük, hogy sikeresebben zár a kedvenc gyártónk!

Related Posts