Xperia mini – Külső

by pappfer

Lassan másfél hete nálam tanyázik a Sony Ericsson legújabb csöppsége, az Xperia mini. Sajnos vagy inkább szerencsére eddig nem volt időm foglalkozni a tesztkészülékkel, így időközben megérkezett a legújabb szoftver az Android 2.3.4 képében. Szerencsére így az írások folyamán 1-2 újítással is megismerkedhetünk az eddigi 2011-es Xperia készülékekkel szemben. 🙂

Külső szempontjából a Sony Ericsson Xperia mini tökéletesen illeszkedik a tavalyi elődjéhez, valamint a 2011-es Xperia készülékek mezőnyébe is. Szerintem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy eszeveszettül kicsi lett! Ugyan volt nálam az Xperia mini pro, ami csak nagyon minimálisan nagyobb jelen tesztünk alanyánál, de valahogy vizuálisan mégis sokkal kisebbnek tűnik a mini, tehát a tervezők extra jó munkát végeztek, ugyanis egy nagyágyút zsúfoltak bele egy skatulyányi méretbe.

Ha szemből nézzük a készüléket, akkor egy az egyben a legújabb, 2011-es Xperia designt kapta meg a mini, azaz a kijelző alatt egy hardveres gomb található, valamint kettő érintés érzékeny gomb. A jobboldalon csupán a hangerő szabályozók, valamint a kamera exponáló gombja foglal helyet egy krómozott csíkban, a baloldalon csak a hátlap lefejtéséért felelős mélyedés található. A készülék alján található a fedőlappal védett microUSB, valamint a 3,5 mm-es Jack csatlakozó. A mini tetején foglal helyet az elmaradhatatlan bekapcsoló gomb, kicsit érdekes, de ide került az elmulasztott eseményeket jelző LED, valamint a másodlagos mikrofon is. A legkevésbé talán a készülék hátsó szegmense változott az elődhöz képest, szerencsére megmaradt a puha és matt hátlap, valamint a kicsit domború kialakítás is.

Tartozékok szempontjából jól áll a készülék, ugyanis a gyári dobozban található egy headset (MH410 GreenHeart), egy töltőfej (EP800), egy adatkábel (EC450), valamint két extra hátlap (Dark Pink, Dark Blue). Ugyan ez az írás kicsit rövidre sikeredett, de a következő részben kivesézzük a szoftveres újításokat!

Related Posts