Pénzügyi eredmények: 2011 Q2

by jelcstamas

Megérkezett a Sony Ericsson 2011 második negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentés, ami sajnos nem az elmúlt időszakokra jellemző adatokat hozta, amiért a Japán katasztrófa okolható a leginkább.

Sony Ericsson logo

Mind a Sony Ericsson rajongói, mind a gyártó vezetői, mind az elemzők arra számítottak, hogy egy erős negyedév elé néz a gyártó, hiszen ütősebbnél ütősebb készülékeket mutattak be az évelején, melyekkel szinte teljes mértékben lefedték (volna) a vásárlók igényeit. Sajnos az év eleji japán katasztrófa következtében az Xperia arc is csak lassan került mindenhol forgalomba, a neo mostanság kezd elérhetővé válni világszerte, ahogy a PLAY is, csúszik a pro, az új minik és a ray még nem jelent meg, így leginkább a gyártó termékei iránt érdeklődők csak a tavalyi modellek közül válogathattak. Emellett nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a japánoknak tervezett Sony Ericsson S006 és S007 is késett egy negyedévet, így az ág is húzza a gyártót!

Az elmúlt negyedévben csupán 7,6 millió Sony Ericsson készülék fogyott, ami elmarad az első negyedéves 8,1 milliótól, de még inkább a 2010 második negyedévi 11 milliótól. Ugyan az átlagos eladási ár nőtt – ami a Q2-ben 156 Euró volt, míg a Q1-ben csupán 141 Euró, de ennek ellenére az árrés csökkent 2 százalékkal.

Mindent összevetve, a Sony Ericsson az elmúlt negyedévben 50 millió Eurós veszteséget produkált, ez rengeteg, főleg ha figyelembe vesszük az első negyedéves 11 milliós nyereséget.

Reméljük, hogy hamarosan sikerül utolérnie magát a gyártónak, és a harmadik negyedévben már minden rendben lesz! Ha bővebben kíváncsi vagy a második negyedéves eredményekre, akkor itt megtalálod a hivatalos sajtóanyagot, az első negyedéves eredményekről pedig itt írtunk.

Related Posts