Késik a GreenHeart Xperia neo!

by jelcstamas

A Sony Ericsson hivatalosan is megerősítette, hogy késik a környezetbarát Xperia neo széleskörű megjelenése! A késés oka, hogy a Japánban történt katasztrófa következtében rengeteg alkatrész szállítása valamint gyártása megnehezedett.

Xperia neo

Az Xperia neo ugyan bizonyos országokban korlátozott mennyiségben elérhető, nagy valószínűséggel az árusító országok számának növekedése nem várható a második negyedév végéig, harmadik negyedév elejéig. A legpesszimistább elemzések szerint a Japánban történt katasztrófa kis mértékben érinti az Xperia arc, PLAY készleteket is, valamint valószínűleg az Xperia pro árusítása sem várható 2011 harmadik negyedévénél hamarabb, bár ezen készülékekről a Sony Ericsson hivatalosan nem nyilatkozott.

Annyi már most biztosra vehető, hogy az Xperia neo késése hatással lesz a Sony Ericsson második negyedéves üzleti eredményeire.

A GSM Arena értesülései szerint az Xperia neo az angliai piacon leghamarabb is júliusban debütálhat, amikor már a pro-nak kellene.

A napokban megérkezett a Sony hivatalos álláspontja is a katasztrófa eredményeivel kapcsolatban, miszerint a Japán óriás termékeiben is várhatóak fennakadások, amiket a lehető leghamarabb (és legnagyobb odafigyelés mellett) megpróbálnak alternatív alkatrészekkel kiküszöbölni.

A katasztrófa tíz Sony üzemet érintett, amiből csupán egy tud teljes kapacitással üzemelni, hét üzem részlegesen újraindult, egy a hetekben indulhat teljes kapacitással, és egyben még folynak a kárfelmérési feladatok. Fontos, hogy ezek csak a Sony saját üzemei, a beszállító cégek üzemei nincsenek a listában.

Mindenesetre reméljük a legjobbakat minden érintett cég esetében, ha újabb információk érkeznek a témával kapcsolatban, azokról azonnal beszámolok.

Related Posts