Az Xperia Z3 és Z3 Compact akkuja valóban tovább bírja 2 napnál

by pappfer

A Sony új zászlóshajójának bejelentésekor a gyártó kiemelte, hogy mind az Xperia Z3, mind pedig kompakt testvére, az Xperia Z3 Compact eléri majd a két napos akkumulátor üzemidőt rendszeres használat mellett is. Sajnos a mai telefonok üzemideje erre nem képes, így sokan kételkedve fogadták a hírt. A Sony pedig külön említi az új készülékeinek ezt az erősségét a hivatalos oldalán is:

Forradalmian új, 2 napig kitartó akkumulátor, valamint páratlan akkumulátorkímélő módok, amelyekkel még messzebb juthatsz.

Folyamatosan olvasom a mobil híreket, és a napokban két olyan cikket is láttam, ami az Xperia Z3 széria akkumulátor idejével foglalkozik, és mindkettő azt állítja (tesztekkel alátámasztva), hogy ezen készülékek üzemideje valóban meghaladja a két napot akkor is, ha a készüléket rendszeresen használjuk.

Xperia Z3 akkumulátor

Az egyik forrásunk, a Phonearena tesztjének alapja egy script, ami azt imitálja, hogy a készülék megállás nélkül használatban van. Ezen tesztben az Xperia Z3 10 óra 2 perces üzemidőt produkált, amivel magasan előzi az előzőleg tesztelt összes okostelefont. Természetesen a való életben nem megállás nélkül nyomkodjuk a telefont, hanem hagyjuk pihenni is, ilyenkor pedig előtérbe kerülnek a Sony akkumulátor kímélő megoldásai. Az Xperia Z3 széria esetében a továbbfejlesztett Ultra STAMINA mode drasztikusan képes megnövelni az üzemidőt, többek között azzal, hogy a háttérképet fekete-fehérré alakítja, valamint csak a legszükségesebb alkalmazásokat hagyja a háttérben futni.

A Phonearena tesztje során az Xperia Z3 Compact 40%-os töltöttség mellett, bekapcsolt Ultra STAMINA mode-dal több, mint 4 napig bírta, ami kiválónak számít.

A részletes tesztért látogassatok el a Phonearena oldalára.

Related Posts