Az új Flashtool már firmware-ek letöltésére is alkalmas

by pappfer

A Flashtool már régóta az egyik leghasznosabb PC szoftver az Xperia készülékek tuningolásához, flasheléséhez (firmware frissítéséhez). Nemrégiben egy új verziója jelent meg, mely egy nagyon hasznos fejlesztéssel bővíti az eddig is egyedülálló szoftvert: immár firmware feltöltése mellett arra is képes, hogy megkeresse Xperia készülékedhez a legfrissebb elérhető szoftvert, és letöltse azt. Hihetetlenül hasznos funkció, amivel sok-sok időt megspórolhatunk.

Ahogy azt mindig el szoktuk mondani, a Flashtoolt csak a gyakorlottabb felhasználóknak ajánljuk, és semmilyen általa okozott kárért nem vállalunk felelősséget. Ugyanakkor az érdeklődők számos hasznos leírást találhatnak fórumunkban, és sok-sok elégedett felhasználót, akik Flashtool-al tették sokkal használhatóbbá a készüléküket, vagy keltették ismét életre régebbi modelljüket.

Flashtool (0.9.18.2) – Firmware letöltésének lépései

Először is töltsd le a legfrissebb Flashtool verziót. Ezen írás keltekor ez a 0.9.18.2-es, de mindenkori legújabb változat elérhető a flashtool.net oldalon.

Letöltés: Flashtool (0.9.18.2)

FlashTool_0.9.18.1-_1

A legújabb firmware-t a készülékedhez ellenőrizheted a “Devices” > “Check Updates” menüpont alatt.

FlashTool_0.9.18.1-_2

Ekkor megjelenik a készülékválasztó, ahol válaszd ki a saját készüléked.

FlashTool_0.9.18.1-_3

A következő képernyőn a készüléked pontos változatát kell kiválasztanod. Ez után lehet majd kiválasztani a szolgáltatódat, ahol az adott szolgáltatónál elérhető legújabb firmware-t keresi majd a szoftver.

FlashTool_0.9.18.1-_5

Amint kiválasztottad a firmware-t, kattints duplán a nevére a letöltés megkezdéséhez. Az alsó sávban először a “Decrypting FileSets”, majd a “Creating Bundle”.üzenetek fognak megjelenni.

FlashTool_0.9.18.1-_6

Ezek után jön elő a Bundler, ami az alábbi képen látható. Jelöld ki a bal oldalon látható összes elemet, mozgasd azokat a jobb oldalra, majd kattins a „Create” gombra, ekkor fog elkészülni az FTF firmware fájl, amit bármikor a telefonra lehet tölteni a szoftver segítségével.

FlashTool_0.9.18.1-_9

Forrás: Xperia Blog

Related Posts