Kiszivárgott az Xperia Z1 hivatalos sajtóanyaga is

by Chabee

Sony-Xperia-Z1_1

Nem bírnak magukkal a szivárogtatók, az Xperia Z1 (Honami) hivatalos nagyfelbontású fotóinak kiszivárogtatása után ma a hivatalos sajtóanyagon a sor, melyből a teljes specifikációk is kiderültek, bár csak egy szűk nappal a hivatalos bejelentés előtt. Utóbbiak egy-két újdonságot leszámítva sokaknak nem sok meglepetést tartalmaznak, hiszen már csaknem az összes paramétert kipletykálták korábban.

Xperia Z1 hivatalos specifikációk

A készülék 5 inches Full HD kijelzőt kapott 441 ppi-vel, Triluminos és X-Reality technológiákkal (vagyis a képminőségre minden bizonnyal nem lesz panasz), és nem hiányzik az IP55 és 58 védettség sem. A dizájn a Z-vel bemutatkozott Omni Balance, egybefüggő alumínium kerettel.

A burkolat alatt négymagos Snapdragon 800 MSM8974 processzor ketyeg 2,2 GHz-en, mely mellé Andreno 330 Grafikus gyorsító került. Továbbá 2GB RAM, 16GB belső memória, microSD kártyafoglalat és a 3000mAh kappacitású akkumlátor kapott helyet.

Sony-Xperia-Z1_2

A kamerára nem mást mond a Sony, minthogy okostelefonok közt világelső, továbbá az általa végzett tesztek kimutatták, hogy a képminősége leüt minden más okostelefont! (Ezek szerint a Lumia 1020-at is?) A gyártó egy 1/2.3-inch-es, 20,7 megapixeles Exmor RS CMOS szenzort ültetett a készülékbe, méghozzá a saját gyártmányú, 27 mm látószögű és F2.0 apertúrájú G lencsékkel, és BIONZ képfeldolgozó motorral. A korábbi pletykákkal ellentétben nem 4K, hanem „csak” Full HD videófelvételt tud lőni. Lesznek különböző kamera app-ok, melyek nagyrészét már egy korábbi szivárgásban láthattuk, mint az Info-eye vizuális kereső, az AR effect, a Timeshift burst és a Social live.

A PlayMemories Online kliens frissülni fog, melynek „All Sync” funkciójával automatikusan lehet feltölteni a képeket, korlát nélkül.

A Sony szót ejtett a nemrég kiszivárgott QX10/QX100 külső lencse-kamerákról is, a Smart Imaging Stand IPT-DS10M és a Smartphone Tripod SPA-MK20M fotóállványokról, valamint a Bluetooth Music Receiver BM10 zene-vevő és a Miracast Wireless Display IM10 kiegészítőkről is.

Az Xperia Z1 144 x 74 x 8,5 mm méretű, és 170 gramm súlyú. Android 4.2.2 szoftverrel kerül piacra fekete, fehér és lila színekben. A Sony tervei szerint szeptemberben lesz kapható globálisan, így teljesülni látszik Kazuo Hirai azon ígérete, miszerint lecsökken majd a várakozás a bejelentés és a piacra kerülés között.

Forrás:Xperia Blog

Related Posts