Kísérleti Firefox OS rendszer az Xperia E-re fejlesztők számára

by pappfer

A Sony Mobile a mai nap folyamán fejlesztői oldalán jelentette be kísérleti Firefox OS buildek elérhetőségét Xperia E telefonokra. E hét első felében adott ki a Sony egy közleményt a Telefónica szolgáltatóval karöltve, mely szerint megvizsgálják a Firefox OS-t, és elképzelhető, hogy a jövőben Androidos készülékek mellett Firefox OS-sel felszerelve is láthatunk majd Sony telefonokat.

firefox-phone

A Firefox OS egy teljesen új mobil operációs rendszer, mely teljes egészében webes szabványokra épül. A Sony a Telefónica-val együtt érdeklődik a technológia iránt, hogy a web erejét a mobil eszközökbe is elhozzák – áll a Sony Mobile közleményében.

„A Sony Mobile továbbra is értékeli az innovatív technológiákat, melyek prémium minőségű felhasználói élményt nyújtanak, amilyet a Sony vásárlók elvárnak. Mérnökeink már dolgoznak a Firefox OS és HTML5 fejlődő technológiákkal, melyek nagyszerű lehetőségeket rejtenek.”

Így fut a Firefox OS az Xperia E készüléken:

Hamarosan részletesen is beszámolunk arról, hogy hogyan lehet a kísérleti Firefox OS-t az Xperia E telefonra telepíteni. A telefon egyelőre nem kapható, így minimum néhány hetet várni kell a kipróbálással. Amennyiben mégis érdekelnek a lépések, akkor tekintsd meg a Sony Mobile angol nyelvű leírását a fejlesztői blogban.

Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy a Firefox OS lenne az Xperia E alap rendszere, az továbbra is az Android marad. A Firefox OS csak, egy amolyan kísérleti jelleggel telepíthető a készülékre, melynek célja az igény felmérése, és a hibák javítása.

Személy szerint üdvözlöm a Sony döntését, szerintem mindenképpen jó dolog a változatosság. Biztos vagyok abban is, hogy hamarosan még több (Androidos) Xperia-ra lesz flashelhető (akár hivatalosan is) a Firefox OS. Talán egyszer az Ubuntu for phones is fut majd a Sony készülékeken. 🙂 Nektek mi a véleményetek?

Related Posts